- Resmi Gönderi
Ya yeni çıkan haritalarda mersin’de toros dağlarında az kar var ama
Yok hayır. Toros dağlarının hiçbir sorunu yok. Tüm yağış kar olarak düşer.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturYa yeni çıkan haritalarda mersin’de toros dağlarında az kar var ama
İşte sorun da yağışın az olması sıcaklıkta bir sorun yok -15 leri bile görüyor ama işte
Arslanköy’e kaç cm kar düşer ?
Arslanköy’e kaç cm kar düşer ?
Senin köy mü?
Şu an cm vermek doğru olmaz. Ancak perşembe günü öğlen saatlerinde yağış kara çevirecektir. Pazar gecesi hatta pazartesiye kadar sürecektir. Güzel de birikim olacaktır.
Senin köy mü?
Hayır değil ama Oraya yağmışsa toroslarda iyi kar yağmış oluyor
Hayır değil ama Oraya yağmışsa toroslarda iyi kar yağmış oluyor
Evet orası hakkında üstte yazdım.
Şu an cm vermek doğru olmaz. Ancak perşembe günü öğlen saatlerinde yağış kara çevirecektir. Pazar gecesi hatta pazartesiye kadar sürecektir. Güzel de birikim olacaktır.
GFS Hataya yine güzel kar yağışları verdi. Güzel günler yakın. Önce soğuk ve yağmur. Ardından Kar. Var bir hayalimiz ?
Topragim kuvvetli yagmur ne zaman baslayacak,bide Hatay a kar yagacakmi tarih varmi. Simdiden tesekkurler..
Selamlar. Yağmur yarın akşam saatlerinde şehrimize uzun bir süre gitmemek üzere gelecek. Sıcaklık uygun olduğunda (yüksek ihtimalle gece saatlerinde) yağış karla karışık yağmura dönebilecek. Rakım yükseldikçe kar görme imkanı artıyor. Ancak şehir merkezi için birkaç güncellemedir GFS modeli kar veriyor. Henüz kısa vadeye girmedi ama. Yarın öğlen en kötü gece güncellemesinde az çok kar yağacak mı sorusuna cevap alabiliriz. GFS nin vermiş olması güzel. Ancak henüz Ecmwf çok çok hafif veriyor. Yani GFS gibi olumlu değil. ECMWFnin akşam güncellemesi önemli. Bu tarz sistemlerde yağış son saatlere kadar belli olmayabiliyor. Ben olumluyum. En kötü havada görebileceğimizi düşünüyorum. Bu en kötü ihtimal. İnşallah GFS nin dediği gibi olur da 2016 yı unuturuz. ?.
jubayl bölgemiz ve şehrimiz ile alakalı merak ettiğiniz her soruyu bana bu başlık altından iletebilirsiniz.
Doğu Akdeniz'de beklenen kuvvetli yağışlara dikkat edilmesi konusunda MGM uyarı yayımladı.
Adana, Hatay, Mersin ve Osmaniye'de beklenen kuvvetli yağmura karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 1300+ rakıma sahip yerlerde ise kuvvetli kar şeklinde düşecek olan yağışın yaratacağı her türlü olumsuzluğa karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Detayları gece paylaşacağım.
Günaydın dostlar. Ecmwf 168.saatte ab yi doğu Akdenize doğru vermiş. Ama soğuk çok erken çıkmış. Sistem adım adım geliyor....
Ve GFS yine Hatay'a yoğun kar vermiş 158 h te. Mersin için de ihtimal doğdu. 93 harbi. Akşam güncellemeleri önemli. Hem yağış hem de soğuk verdi GFS. ECMWF yağış verdi ama soğuk vermedi. Bakalım. Akşam modeller mutabık kalırsa bir değerlendirme yaparız.
Gözünüz aydın Hataylılar sonunda hasret bitecek gibi