14-20 Ocak Arası Kar Yağışlı Sistem

• Resmi Gönderi

Usta kolay gelsin

Hatay icin tahminlerin nedir?

Kuvvetli yagis varmi hangi gun ?

Kar yagma ihtimali varmi..

Simdiden tesekkurler..

Var hocam kuvvetli yağış. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde kar durumu da netleşmiş olur Hatay için. Şimdilik bekleyelim.

Herkes sormak kar kimse sormamak can hoca nasıl ?

İyiyim kardeşim yoğunuz sistem vakti, teşekkürler :)

Eline sağlık can kardeşim.

Teşekkürler hocam :okey:

• Resmi Gönderi

Hocam konya için artık her şey belli mi yoksa son anda kar miktarının artma ihtimali vs var mıdır az da olsa

Hocam hiç bir zaman hava durumunda her şey tam olarak belli değildir. Bir anda hiç beklenmeyen bir kütle oluşur sağlam kar bırakır. O yüzden hep yaklaşık tahminler yapılmalıdır. Ben de bu sebeple kar tahminlerinde CM olayını bıraktım, en sağlıklısı :)

Yağışlar konusunda haritada gösterdiğim gibi bekliyorum. Artış-azalış olabilir.

• Resmi Gönderi

Can abi bugün baya basini agrittim ozurdilerim hakkını helal et abi bn dün baktığım kar yagisiyla bugün arasında farklar var artmış gösteriyor acaba güncellemeler bugün biraz daha iyilesirse benim için yagiş sıkıntısı bitebilirmi çok ozurdilerim

Önceki cevabımda da dediğim gibi. Daha kötü olmaz daha iyi olur.

Konumumda cuma günü havada da olsa kar yağışı var mı hocam:düşünceli:  CAN

Var. Cuma gün içerisinde değil sabah başlar öğlene kadar kesmiş olur.

hocam aynı soruyu burayada soruyim yarın mgm öğlene kadar yağış son bulur demiş sizce bulurmu yoksa devam edermi öğleden sonrada ? şimdiden teşekkürler

Devam etmez. Yarınki cepheden sonra Cumartesi akşamına kadar mola.

• Resmi Gönderi

Can abi yarın akşam yani çumartesi akşamı kar kesin başlıcakmı yoksa kaçma ihtimali varmı ve başlayıp ne zamana kadar sürer Kocaeli.

Marmara'da Cumartesi akşamı batıdan doğuya gittikçe yağış KAR'a sonradan dönecek. Yani İstanbul'un doğusu, Kocaeli gibi şehirlerde yağış önce yağmur, daha sonradan kara dönecek ve 3 gün boyunca sadece kar şeklinde düşecek yere.

Benim için varmı abi degisiklik sabah yağdı tutmadı

Şuan Vezirköprü'de Pazar sulukar-kky geçişleri, pazartesi ise kar yağışı olacaktır. Örtü oluşacaktır.

CAN Yeni Güncellenmelere Göre Şırnak Kar Sınırı 800 Metreye inermi

Şırnak'da saf kar sınırı 1000 rakım civarında kalıyor. Pazartesi-Salı Yağmur-KKY arası gidip gelen yağışlar görülebilir. Çarşamba kar görülebilir. (Şu anki verilere göre. Değişebilir)

Hocam bu sistem balkan sistemi mi kırım sistemi mi? Yoksa ikisi karışık mi? Bu sistemde Tokat-Merkezin şansı nedir?

Sibirya soğuğu destekli Balkan sistemi. Pazar günü ilk düşecek yağışlar bölgede kar şeklinde olabilecekken, akşama doğru sıcaklık yükselip tepe noktasını görecek ve yağış yağmura dönecek, daha sonra yeniden düşecektir. Yağış olursa Kar devam eder. (608 rakım)

Mersin’de seyirlik kar görme ihtimali hiç mi yok ??

Mersin sahilde kar ihtimali %0 gibi bir şey.

Bursa cuma yağışı biraz fiyasko oldu sence pazar günü adam akıllı yağış alır mı ve ne zaman başlar ?

Bursa Cumartesi-Pazar sağlam kar yağışı alacak.

Sadece havada kar beklerken belkide İstanbul'un en çok yağış alan bölgesi oldu konumum. Önümüzdeki kar yağışında da bir sürpriz olurmu ? Bekleyelim mi ? Ve son olarak kar yağışı ne zaman başlar CAN saygılar..

Cumartesi akşam saatlerinde başlar. Cuma günü soğumanun sende daha etkili olduğunu varsayarsak doğrudan KKY ve Kar olarak başlayabilir yine yağışlar. Çok daha tatmin edici bir kar alacaksın.

İzmir tahmini ne zaman yağar sokak lambası takibi yapalım ona göre ??

İzmir'de Cumartesi akşamı enteresan durumlar söz konusu. Kar görme ihtimali kesinlikle var o sebepten dolayı sıcaklık ve radarı takip edin. Gözünüz bunlarda olsun.

Hocam ayın 19 unda gfs g.doğu için bi yağış veriyo bi vermiyo sizce ayın 19 unda g.doğu kar alabilir mi konumum siverek bundan ne kadar faydalanır. Şimdiden teşekkür ediyorum..

Şu an görünene göre 19'unda güzel bir kar yağışı var konumunda hocam.

Hocam cumartesi kaçta başlar kar Ümraniye de ve kaç cm alır tahminen

Cumartesi akşam saatlerinde başlar. Rakımın yüksekse KKY olarak başlar. Daha hızlı kara döner. CM tahmini vermiyorum ama güzel bir kar örtüsü alacaksın diyebilirim.

Hocam bizim bölgedeki tutatarsizliklar ilginç bu sistemlemi alkali tahmin modelleri mi yanılıyor civar illerde aynı sıkıntıda mgm ilk defa bu kadar yanılıyor önceden 1 derece gösteriyordu anlık dereceler de aynisi şimdi 2 derece gösteriyor gün boyu 5 6 derece anlık takip 3 4 derecelik yanılma çok değil mi hocam

Şu an görünene göre Tunceli Merkez 960 rakımda Pazar akşamından sonra kar yağışı için koşullar oluşuyor. Bölge baraj-akarsu-nehir bölgesi olduğu için çukurlaşmalar fazla ve modeller de adamakıllı kestiremiyor sıcaklıkları.

Abi istanbul Sultangazi ne olur sence

Kar olur, örtü olur. Cumartesi akşamını bekle.

Konumum kac cm olur yaniyoruzda :coksıcak:

CM yok örtü var yanmaya devam :)

İzobarlar düne göre nasıl hocam

İzobarlar önceki günlere göre biraz bozmuş durumda fakat bu haritalı tahminimdeki kar kalınlıklarını etkilemiyor.

• Resmi Gönderi

Hocam kar yağışı tamamen DEK şeklinde mi olacak ? Yani ben 1 saat sürekli DEK yağışı olup 2 saat havalar açık olunca gram keyif almıyorum :D yağış ne şekilde olacak ? Bir de cm olarak sormuyorum Üsküdar civarları sistemden ne şekilde faydalanacak örtü v s olur mu ve yarın yağış ne zaman başlar saf kar yerlerde tutacak şekilde ?

Cumartesi akşamı yağış başladığında önce cephe geçişi olacak. Kesintisiz yağış görülecek gibi duruyor. Daha sonra yani gece DEK koşulları oluşup 2 gün boyunca devam ediyor. Üsküdar'da örtü olur. Saf kar Cumartesi akşamı en geç 8-9 civarı başlar. Daha erken de dönebilir.

merhaba can bey,

istsnbul/anadolu yakasında kar yağışı yarın akşam veya gece mi başlicaktı

Akşam başlayacak.

• Resmi Gönderi

Kuvvetli karayelle birlikte kar konumumda hızlıca örtü yapar mı?

Sıcaklık 0.5 derecenin altına düştüğü anda evet.

Konumum dün gecedeki gibi şanssız kalıp kar yağmama olasılığı var mı hocam? Sabaha kadar oturdum bekledim cumartesi gecesi beklediğime değer mi?

Hocam DEK yağışlarında neyin ne oldacağı belli olmaz. Ancak cephe geçişinde daha hızlı bir Kar'a dönme söz konusu olacak Cumartesi akşam. Bu sefer sıcaklık düşüyor ve daha da yükselmiyor.

Hocam peki cumaki yağıştan daha mı kuvettli olacak özellikle rüzgar desteği olacak mı konumum adına

Evet kesinlikle çok daha kuvvetli olacak.

Hocam Zonguldak son görüntüde nasıl

Pazar akşamı sıcaklık düşerek kar sınırına iniyor. Pazartesi sağlam kar var. Güzel bir örtü oluşacaktır. (Rakım 10 metre olarak baz alındı. rakımın 100 ve üzeriyse Pazar akşamı daha erken döner. Sıcaklığı takip et.

izmir buca kaç cm alır rakım 103

CM yok ama kar ihtimali var. Üstte dediğim gibi sıcaklık ve radarı takip et Cumartesi akşamı.

Benim konum için değişen bir şey var mı abim ?

Çok sınırda hocam. Modeller mütabık değil ama kar yağışı görülür diyorum Pazartesi. Soğumaya göre tutabilir de.

Hocam Konya, Beyşehir son durumu nedir halen hafif olarak mi geçiyor mgm de kar yağışlı diyor ama inen yok hala şaşırtıcı hafta sonu içinde demiş karlı diye sizce hafta sonu güzel bir kar alabilir miyiz ? şimdiden teşekkürler

Hocam Pazar akşamından itibaren sıcaklıklar kar sınırına düşüyor yağışı radardan takip etmeniz gerekecek.

hocam güncel veriler ne söyler esenyurt adına cumartesi aksam - pztsi aksam arası? dün gece malum başaramamıştık:)

Bu sefer öyle bir şey yok. Cumartesi akşamı sıcaklıklar kar sınırına 3-4 gün birdaha yükselmemek üzere düşüyor.

• Resmi Gönderi

Hocam 18i gibi kıbrıs yakınlarında bir ab oluşumu var sizce iç anadolunun güneyi istediğini alır mı daha özele inmek gerekirse konya karaman

Evet bu ihtimal var. O ab'yi takip etmek gerekli. Size de olumlu yönde yağış katkısı yapabilir.

CAN abi Pazar ve Pazartesi DEK durumu nedir? İstanbul avrupa yakasında etkili olur mu? Yoksa sadece sistemin getirdiği yağış ile mi yetineceğiz?

Pazar günü ağırlıklı olarak Anadolu yakası ve İstanbul Boğaz hattını etkileyebilecek DEK'ler var.

• Resmi Gönderi

The content cannot be displayed because it is no longer available.

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Son model güncellemelerinin ardından Marmara ve İstanbul Kar haritalarında revizeye gitmem gerekti. Yağışlarda bariz bir kısılma olduğu için gerekliydi. Diğer bölgelerde ilerleyen süreçte bazı revizeler yapılabilir. Buradan aktarmaya devam edeceğim. Bugün sorulan sorulara verdiğim yanıtlar da bu haritalara göreydi. O sebepten dolayı bugün soru soran arkadaşların panik yapmasına gerek yok.