- Resmi Gönderi
Can abi Kocaeli/Gölcük kaç cm
CM vermiyorum ama ayağının batacağı bir kar yağışı olur diyorum.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturCan abi Kocaeli/Gölcük kaç cm
CM vermiyorum ama ayağının batacağı bir kar yağışı olur diyorum.
Hocam, dekleri de kattınız mı yoksa DEKleri radar takibinden mi bakıcaz (dekleri bilemezsiniz ama tahmin yürütebilrsinz diye sordum)
Evet DEK'ler de az çok hesaba katıldı fakat örnek veriyorum bir DEK bandı oluşur sürekli şansına Avrupa yakasında aynı yeri vurur, orası kalın kar örtüsü alır. Bizim bilemeyeceğimiz şeyler onlar
Can abi marmara için yaptığında Anadolu yakasının doğusu için kalın örtü demişsin ama İstanbul için tahminde aynı yerler için ince kar demişsin yani demek istiyomki ince örtümü kalın örtümü olcak
İstanbul detaylı haritasında verdiğim değerler İstanbul için daha doğru.
İstanbul Sarıyer ne olur ?
Kar olur, örtü olur hocam.
Hocam tahminleriniz için teşekkürler. Sormak istediğim Trabzon için özel olacak. Malum rüzgar ve yağış açısından bazı ilçelerde sıkıntılar yaşıyoruz. Son veriler eşliğinde tahmininizdeki gibi çok hafif bir örtü mü bekliyorsunuz, değişime açık mı acaba?
Hocam Trabzon hala sınırda güncellemelerde. Ne olup biteceği kesinleşince orası için de revize yayınlayacağım.
MARMARA ÖZEL
Yarın öğle saatlerinde giriş yapacak cephe ile birlikte Balıkesir, Bursa ve Bilecik'te düşecek yağışlar doğrudan KAR şeklinde olacak.
Yalova İzmit ve Adapazarı'nda yükseklerde KAR olarak başlayan yağışlar sahillerde önce Yağmur KKY, akşam 18:00 civarı ise KAR'a dönecek.
Cephe yağışları bu şehirlerin tamamında ÖRTÜ oluşturacaktır.
Pazar günü yukarıda saydığım şehirlerden Balıkesir dışında kalan bütün şehirlerde kuvvetli Deniz Etkisi Kar (DEK) yağışları var. Bu yağışlar Yalova, İzmit ve Adapazarı'nda Yoğun olacaktır.
Pazartesi günü İzmit ve Sakarya hafif DEK yağışları alabilir.
İSTANBUL ÖZEL
İstanbul sahillerde yarın yağışın kara dönmesi erken olabilir. Sahillerden kastım Eminönü 0 metre, Bebek, Kadıköy sahil vb. Eğer gün içinde sıcaklık çok yükselmezse Karayel Kerte Yıldız ile sıcaklık daha hızlı düşebilir.
Dün ilk kar yağışını gören daha yüksek kesimler ise yine aynı şekil daha çabuk soğuyacaktır. Düne göre daha çok kar görme şansları yüksek. Ayrıca Boğaz hattı ve Anadolu Yakası'nın bir süre boyunca DEK yağışları görme ihtimali de yüksek.
Görselde yarın 15:00'a ait rüzgar verisi var. Model İstanbul merkeze 5 derece öngörmüş fakat bu kaynağı Balkanlar olan rüzgar yönü sıcaklıkları bazı istasyonlarda çok daha hızlı düşürebilir. Modellere göre İstanbul yazan merkezi konumda sıcaklık ancak 21:00-22:00'dan sonra saf kar değerlerine düşüyor fakat bu daha erkene alınabilir. Tam bir yaşa gör sistemi olacak. Yine sürprizlere açık.
İzobarlar ise Pazar günü DEK şartları için fazla rezalet değil en azından. Boğaz hattı ve Anadolu Yakası'nın güzel kütleler yakalama ihtimali var. Ne kadar Nowcasting ve analiz yapsak da atmosfer yine bildiğini okuyacak. O yüzden lafı fazla uzatmadan İstanbul'un en çukur noktası bile kar yağışını havada bile olsa görecektir diyelim ve bu sistemle alakalı İstanbul için son noktayı koyalım.
Önümüzdeki sistem için EGE Bölgesi hakkında son bir söz söylemek gerekirse,
İzmir sahillerde havada kısa süreli kar yağışı görülme ihtimali düşük de olsa var. Yükseklerde kar da olacaktır örtü de olacaktır.
Manisa'da her yerde ince bir örtü oluşturabilecek kar yağışları olacak.
Kütahya'da her yerde tatmin edecek miktarda kar yağışları görmek mümkün olacak.
Uşak'da her yerde ince bir kar örtüsü olacaktır.
Muğla'da kar namına bir beklentim bulunmuyor.
Denizli'de havada bile olsa kar yağışları olacaktır.
Afyonkarahisar'da kar örtüsü bölgeden bölgeye değişkenlik gösterebilir. Bazı yerlerde ince, bazı yerlerde güzel bir kar örtüsü olabilir.
Bu sistem konusunda İç Anadolu adına son bir tahminde bulunmak gerekirse,
Eskişehir, Çankırı, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri ve Sivas'ta il genelinde kar örtüsü olacaktır.
Ankara'da Kuzey ilçelerde daha kalın bir kar örtüsü beklerken, güneye indikçe kar miktarında azalma bekliyorum.
Kırıkkale, Karaman Kırşehir, Konya ve Yozgat'ta ilçeden ilçeye değişebilen bir kar örtüsü olacaktır. Genel olarak ince bir örtü oluşabilir.
Karadeniz Bölgesi'nde Batı Karadeniz Bu sistemin yıldızı. Karadeniz'deki bazı şehirler hakkında son bir analiz yapmam gerekirse,
Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece Düzce, Bolu, Karabük'te ve Batı Karadeniz şehirlerinin tüm iç kesimlerinde yağışlar doğrudan KAR olarak başlayacak.
Pazar gün içerisinde EN GEÇ saat 10:00-11:00'dan sonra sahillerde de yağışlar saf KAR'a dönecek. Pazar günü özellikle Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun sahil kesiminde YOĞUN KAR YAĞIŞLARI bekliyorum.
Batı Karadeniz Şehirlerinde Çarşamba gününe kadar devam edecek hafif DEK geçişleri bekliyorum ancak asıl yoğun kar yağışları Pazar günü olacaktır.
Kastamonu'nun doğusundan itibaren yükseklerde bir sıkıntı yok, kar yağışları olacaktır ancak alçak kesimler ve sahiller için son yorumumu yarın yapacağım.
Doğu Anadolu'daki tahminim hakkında bir güncelleme veya revize yapmama gerek yok. Yarın Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz ile G.Doğu Anadolu hakkındaki son görüşlerimi de belirteceğim.
Yukarıda saydığım bölge ve şehirler hakkındaki son görüşlerim bunlardır. Bu bölge ve şehirler hakkında konu altında daha fazla soru yanıtlamayacağım. Bölge konularından sorabilirsiniz.
Aydın dan bahsetmesin bahsedermisin
Kar için uygun şartlar yok hocam maalesef. Sıcaklık fazla yüksek kalıyor.
Aydın ın doğusunda
500 rakım içinde mi yok
500 rakımda akşam kısa süreliğine su oranı yüksek kar yağışına çevirme şansı var hocam.
AlıntıGörselde yarın 15:00'a ait rüzgar verisi var. Model İstanbul merkeze 5 derece öngörmüş fakat bu kaynağı Balkanlar olan rüzgar yönü sıcaklıkları bazı istasyonlarda çok daha hızlı düşürebilir. Modellere göre İstanbul yazan merkezi konumda sıcaklık ancak 21:00-22:00'dan sonra saf kar değerlerine düşüyor fakat bu daha erkene alınabilir. Tam bir yaşa gör sistemi olacak. Yine sürprizlere açık.
İstanbul'a erkenden başlayan kar yağışları hayırlı olsun. Her şey model değildir.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ
AKDENİZ
G.DOĞU ANADOLU
REVİZE EDİLMİŞ 21 OCAĞA KADAR KAR MİKTARI TAHMİNLERİM
Hocam Instagramdan bugün sorduğumda Sürmeneye 300 rakıma diz boyu olabilir demişti dizi geçtim parmak bile yok ?
Hocam doğru yere baktığınızdan emin misiniz? Sürmene iç kesimde kalıyor yani pembe renge bakın
Benim için degisen birsey yok galiba abi
Yok maalesef. Fazlasını görürsen sürpriz olur artık
surmene deniz kiyisinda bir ilcemizdir..
Sürmene deniz kıyısında fakat bu üyemiz 300 rakımda oturuyor. Haritadaki açık mavi renk sahilleri temsil ediyor. Teşekkürler bilgilendirme için bilmeyenler öğrenmiş olur hocam
Sizde değil sorun hocam ben kıyıya 2 km uzaktayım ama yüksekliğim bulunduğum konumun en yükseği ondan içerde değilim sorun değil ilgilenmen yeterli dipnot olarak olsaydı bölge altında çok daha güzel olurdu ???️?️ teşekkürler
Sıkıntı yok, nota ihtiyaç duymadım çünkü açık maviler bölgenin sahil kısımlarını temsil ediyor. 300 rakım değil
Bursa gece kar alacak mı?
Yağış yarın da devam edecek hocam.
Cm olarak yansır değil mi?
Kesinlikle yansır.
konumum bu gece ve yarın dek alır mı hocam? şans işi fakat nerden gelceğini siz daha iyi biliyosunuz
Hocam Anadolu yakası kesinlikle daha şanslı. Alma ihtimali yüksek.
Yarın batı karadeniz ve marmaradaki yağışlar deniz kaynaklı mı olacak yoksa siklonik mi
Siklon kuzeydoğuya sürükleniyor bundan sonra. Marmara ve Batı Karadeniz çoğunlukla Deniz Etkisi yağışlardan etkilenecek.
Arnavutköy olarak kapattık mı dükkanı hocam. Yatıp uyuyayım mı ?
Nasıl istersen hocam ama ben olsam yatar uyur, sabaha sürprizle uyanmayı umardım.