Üyelerin Şahsi Tahminleri

• Stratosferde hareketlilik olacağı muhtemeldir.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    Yukarıda göndermiştim THE_AZOR hoca da paylaşmış Ocak ayı hareketli ve soguk gözüküyor fakat Orta Avrupa’da uzayacak YB Ler dilerim ki bize gelmesi muhtemel sistemlerin etkisini en aza düşürmez.
    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    Net tarih henüz bazı şeylerden tedirgin olduğumdan veremiyorum.Mesela siklonların çok Güney den veya çok Batı’dan geçmesiyle alakalı zaman yaklaştıkça.Aralık son 10 günde benimde bir sistem beklentim var.Gücü nereleri etkileyeceği konusunda tek söyleyebileceğim kesinlikle Gfs’nin 384.saatti kafama uyuyor.Ben bu tarz bir sistem bekliyorum.
    Ocak ayı içinde soguk ve YAĞIŞLI geçeceği kanaatindeyim.Fakat yine söylüyorum siklonların YB hareketlerine göre bize az yaraması ve bu olayın veriler ışığında bize en uygun Ocak ayında olması daha büyük hayal kırıklığı olur,dilerim bu dediğim olmaz.Şubat ayında Sibirya yüksek ihtimalle bize birşeyler gönderir fakat bu veriler ışığında Ocak’tan iyi bir Ay olmayacak Şubat.

• neymişim acemiymişim AZOR'un altında acemi yazıyormuş ne yazdığı hiç umrumda değil ...acemileri okumasınız bu kadar basit bir dahada cevap vermeyeceğim yoluma devam edeceğim.

• neymişim acemiymişim AZOR'un altında acemi yazıyormuş ne yazdığı hiç umrumda değil ...acemileri okumasınız bu kadar basit bir dahada cevap vermeyeceğim yoluma devam edeceğim.

:alkıs:

:onay: Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow :kas:

:koşma: Chasing the Siberian Husky :bakış:

:kar::kralice::türkiye::coksoguk: :karyagisli:

• Cfs modeli günlük değil haftalık-aylık çıktıların ortalaması birleştirilerek yapılan bir çalışmadır. Gfs ve Ecmwf gibi günlük çalışmalar yapan bir model değil. Adından da anlaşılacağı üzere "İklim tahmin modeli"'dir. Bu bilgiler doğrultusunda THE_AZOR 'un tahmininde eleştirilecek yanlış bir durum yoktur

• Cfs modeli günlük değil haftalık-aylık çıktıların ortalaması birleştirilerek yapılan bir çalışmadır. Gfs ve Ecmwf gibi günlük çalışmalar yapan bir model değil. Adından da anlaşılacağı üzere "İklim tahmin modeli"'dir. Bu bilgiler doğrultusunda THE_AZOR 'un tahmininde eleştirilecek yanlış bir durum yoktur

Hocam senin tahminin nedir ocak tahmini ve Aralık 2. Yarı tahmini yapicak mısın

• Resmi Gönderi

Burda tahmin yapılır tutar tutmaz bilinmez ortada da kesin bir durum yok payalaşılan veriler her modelden olabilir bu sitede tek modele bağlı paylaşım yapılmıyor kesin tahmin yürüten arkadaşlara günü geldimi sohbet konusunda fikirlerinizi belirte bilirsiniz tabki modellere bakılıp yorumlama olacaktır tartışma olmadan modellere inanmayanlar mgm takip edebilir gereksiz tartişmalar sıkıcı durumlara neden oluyor

• Bu 18 aralıkda gözüken sistemimiz eğer gelirse sıcaklık ve yağış çok uygun olursa istanbul havada kar görür gibi inşallah bozmaz böyle devam eder dediğim gibi tutacağını zannetmiyorum beklentiniz yüksek olmasın sisteme daha +320 saat var her an gidebilir gfs den birşey beklemeyi sevmiyorum ama şuanlık bi ümit doğdu hayırlısı bakalım yılın ilk kar yağışını görecekmiyiz 19 20 aralıkda

seviliyorsunuz :D<3

Hatırlarsanız 2019 1 aralık mıydı neydi hatırlamıyorum beklenmedik şekilde saf kar yağmıştı öğlen sularında aklıma geldi bi anda :D

...

• Ocak ayı her dakika kar olacak diye birşey yok fakat Kuzey kesimler çok iyi buda iyiye işaret

• Aralığın 20 ile 27'si arasında azordan çıkış bekliyorum. Vade uzun, kuzey enlemlerde ne kadar soğuk birikir ne kadarı bize gelir bilemiyorum.