CFS Şubatın devamında 2 sistem
+ Martın 6-8'i gibi 1 sistem daha diyor lakin doğruluğu tartışılır uzun vade de artık pek iyi değil biliyorsunuz
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturCFS Şubatın devamında 2 sistem
+ Martın 6-8'i gibi 1 sistem daha diyor lakin doğruluğu tartışılır uzun vade de artık pek iyi değil biliyorsunuz
niye illahi tahmin yapanların tahmini bir güncellemede bozunca laf atıyorsunuz. Adam tahminini yapmış. Beğenirsin beğenmezsin bak geç. Tutarsa kendini ileri çıkarmasın yeter. Çünkü her tutan tahminindekendini öne atarsa tutmayınca da geri çekilmeye çalışırsa o zaman konuşursun.
Semih Ö. dostum artık uzun vadeye bakmıyorum ben. Hep beklenti oluşuyor.
Semih Ö. dostum artık uzun vadeye bakmıyorum ben. Hep beklenti oluşuyor.
Doğru maalesef bu model uzun vadede en azından fikir verebiliyordu eskiden pek de tutarlı değil artık 2017den sonra bozdu buda
CFS endekslere uygun bir şekilde 2 sistem indiriyor Martta bile 1-2 sistem beklentisi var Hadi Marta daha var lakin Şubatta en az 1 sistem geleceğini düşünüyorum
Haftalık tahminler hiç iyi değil ECMWF özellikle
Haftalık tahminler hiç iyi değil ECMWF özellikle
Haftalık tahminleri dün paylaştım bana neden son 3-4 güncellemenin en iyi tahminleri gibi gözüktü? Özellikle 500mb?
Son 4 güncellemeden iyi ama halen yetersiz
haftalık tahmin neden kötü ki. Eps kötü. Haftalık tahmin iyiydi
Son 4 güncellemeden iyi ama halen yetersiz
Sıkıntı yok, Özellikle Batı Avrupa'ya YB koyması ve Sibirya'dan Doğu Avrupa-Ülkemize koridor açması gayet yeterli. Ocak ortasında bu sinyali bile vermemişti son haftaya kadar.
gefs diyagramına bakıp üzülmem ben. 3-4 güncelleme istikrarı sürdürüp kötü verirse o zaman umudumu keserim ama eminim ki öğle güncellemesi bile farklı çıkacak.
gefs diyagramına bakıp üzülmem ben. 3-4 güncelleme istikrarı sürdürüp kötü verirse o zaman umudumu keserim ama eminim ki öğle güncellemesi bile farklı çıkacak.
Gefs diyagramının bir önemi yok hiç bir vadede. Görüntülük veri sadece.
Öğle güncellemeleri genelde nedense bana mı öyle geliyor bilemiyorum ama sabah-akşam-geceye göre daha çok sıcak çıktı olarak çıkıyor.Bu sefer ki öğlen güncellemesi bizi şaşırtacak mı bakalım
Gefs diyagramının bir önemi yok hiç bir vadede. Görüntülük veri sadece.
Hocam çoğu kişi kışı bitirmiş diyagrama bakarak. Diyagram bir aralar %40 lardaydı hem de vade vu kadar uzun iken. Nasıl değişti. Şahsen ecm nin bu günkü güncellemesinden 15 i için umutluyum. Eps iyi değil ama.
Hocam çoğu kişi kışı bitirmiş diyagrama bakarak. Diyagram bir aralar %40 lardaydı hem de vade vu kadar uzun iken. Nasıl değişti. Şahsen ecm nin bu günkü güncellemesinden 15 i için umutluyum. Eps iyi değil ama.
Biliyorum hocam ama işte ben de o yüzden diyorum diyagram 192'lik ilk yarı dilimine girmedikçe tamamen çöptür nasıl verirse versin. 192 içinde de ne taklalar attığını birçok kez görmüşüzdür.