- Resmi Gönderi
Model Paylaşımı Ve Yorumlama - Şubat 2021
-
CAN -
31 Ocak 2021 22:40 -
Kapalı
-
-
- Resmi Gönderi
-
- Resmi Gönderi
-
- Resmi Gönderi
-
- Resmi Gönderi
-
- Resmi Gönderi
-
- Resmi Gönderi
-
Sistem biraz ötelendi gibi
-
- Resmi Gönderi
Ay ortasından sonra sistem olasılığı vardı ve modelde gözüktü
-
Ayın 17 si gibi o morluklar bilin bakalım nereye inecek ??
-
Senaryolar güzel çıkmış bu arada ana çıktıyıda ilk defa beğendim bakalım ısrar sürecekmi
-
-
Şu an aynı zamanda bir riskle karşı karşıyayız onu da belirtmek isterim. Önümüzdeki neredeyse 2 hafta sıcaklıkların mevsim normallerinin çok üzerinde seyredecek olması (değişim olmazsa öyle görünüyor) tarımsal anlamda ciddi bir riski beraberinde getirebilir. Henüz Şubatın başında olmamıza rağmen dün bir süs eriğinin tek tük çiçek açtığını gördüm. Diğer meyve ağaçları da bu şekilde ılık gittiğimiz takdirde fazla sürmeyecektir uyanmaları. Bu durum ne kadar kötü bir kış sezonu yaşadığımızı gösteriyor 15-20 Ocak arası hariç. Zaten sadece o var adamakıllı. Yani söylemeye çalıştığım şey bu sıcak atakla beraber ağaçlar uyanma evresine geçtikten sonra güçlü bir sistemin gelmesi üreticinin isteyeceği son şeydir. Tehlike arzeder don riskinden dolayı. Ve önümüzdeki süreçte bu risk söz konusu. Olaya bir de farklı bir pencereden bakmak istedim. Son yıllarda birçok ürün zarar görüyor hatta bazılarından hiç ürün elde edilemediğini de biliyorum. Biraz konu dışı olmuş olabilir ama aslında GFS modelindeki görüntüye ithafen bir değerlendirme yapmış oldum. Özür dilerim moderatör ve yöneticilerden.
-
- Resmi Gönderi
bir bakayım dedim hemen kaçtım
-
izlanfa fazla şişti. Oysaki her şey haxır durumda
-