sizlere iyi bir haberim var epsye göre italya ayağında yb var ecmwf gibi değil ecmwf de italya riskini gördük eps yalanlıyor
Bu daha 150 daha soğuklar İtalya'ya inmemişken, 192 sonrası kritik
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştursizlere iyi bir haberim var epsye göre italya ayağında yb var ecmwf gibi değil ecmwf de italya riskini gördük eps yalanlıyor
Bu daha 150 daha soğuklar İtalya'ya inmemişken, 192 sonrası kritik
Fevzi Burak devamında yinede bize iyi görüntüler vermez gem de ki gibi
192si ana çıktıya göre daha iyi en azından epsnin ana çıktıya yatkınlığını son günlerde biliyoruz zaten yukarımızda dönüş hareketi yapıyor 192 sonrasına bakıyorum değerlendireceğiz.
eps 204
ecmwf 204
eps çok daha iyi
EPS bayağı iyi gelmiş ana çıktıya göre.
eps nin devamı gözlük taktırır
uzun zamandır gördüğüm en iyi eps
Kontrol ile ana çıktı 204. saatte hemen hemen aynılar, gfs modelinin ana senaryosu ile kontrolü genelde uzun vadede çok farklılaşırken ECM ana senaryosu kontrolün kontrolünden geçmiş gibi - yani akşam senaryosu uçuk bir senaryo değil kesinlikle...yalnız Sicilya siklonu ihtimali can sıkıcı
eps sonrasında blokaja gitti gerçekten güzel bir güncelleme sundu ve şunu da söylemek lazım haftalık tahminlere de uyan bir çıktı verdi beğendim
gefs nasil sizce arkadaslar?ben muallakta kaldim.
O sicilya siklonunu sabahki güncellemede yok ettik mi demesinler keyfimize :D
gefs nasil sizce arkadaslar?ben muallakta kaldim.
Üç ana modelin de ortalamaları bir şeyler var ama bir iki gün daha bekleyin diyor.
baya temkinli olun diyor hatta.bu arada gfs diyagramini guncellemedi bu aksam.sadece yarisini guncelledi
Kontrol ile ana çıktı 204. saatte hemen hemen aynılar, gfs modelinin ana senaryosu ile kontrolü genelde uzun vadede çok farklılaşırken ECM ana senaryosu kontrolün kontrolünden geçmiş gibi - yani akşam senaryosu uçuk bir senaryo değil kesinlikle...yalnız Sicilya siklonu ihtimali can sıkıcı
Hoşgeldiniz hocam. Bence modeller hala MJO faz 6-7'ye uygun bir sinoptik dizayn vermiyor bu güncellemelerde. Ayrıca GFS ve ECMWF modellerinin hafif negatif NAO senaryosu , İskandinav blokajına işaret ediyor gibi.
Hoşgeldiniz hocam. Bence modeller hala MJO faz 6-7'ye uygun bir sinoptik dizayn vermiyor bu güncellemelerde. Ayrıca GFS ve ECMWF modellerinin hafif negatif NAO senaryosu , İskandinav blokajına işaret ediyor gibi.
Verdiği için Avrasya bu kadar soğuk işte çizdim bak sarıyla
Burayı oku https://www.researchgate.net/publication/31…8e9011/download