- Resmi Gönderi
Evet şimdi GFS ya bu gece güncellemesinde aşırı bir çıktı verecek yada sabah .
Bir sonuç bu
Bir diğer sonuç da
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturEvet şimdi GFS ya bu gece güncellemesinde aşırı bir çıktı verecek yada sabah .
Bir sonuç bu
Bir diğer sonuç da
Red Fox hocam blokajı anladım tamam da rex blocking ne demek ? Uzun süreli blokaj mı
Verdiği için Avrasya bu kadar soğuk işte çizdim bak sarıyla
Burayı oku https://www.researchgate.net/publication/31…8e9011/download
Anladım şimdi. Teşekkür ederim
Soğukların set çekmesi değil mi
Red Fox hocam blokajı anladım tamam da rex blocking ne demek ? Uzun süreli blokaj mı
Yüksek basıncın güneyinde siklon olması durumu: Siklon yüksek basıncın güneyindeki doğulu rüzgarlardan dolayı (negatif zonal akım) doğuya doğru hareket edemez. Buna rex blokajı denir.
Akşamki 12Z GFS senaryosunda rex oluştuğu için İstanbul'a bir türlü 850'de -5 bile giremedi siklon olduğu yerde kilitlendi. Tam Yunan sınırında -10 çizgisi de öylece durdu.
Vay be red fox kaderde burda da buluşmak varmış hangi rüzgar attı seni
Vay be red fox kaderde burda da buluşmak varmış hangi rüzgar attı seni
Nazik çağrıya icap ettim Zaman buldukça uğrayacağım.
Eywallah hoşgeldin
Site reytingi yükselişte Semih Burak ve M Can Tanyeri hayırlı olsun. Sevgililer günü sistemi bereketli geldi
Yüksek basıncın güneyinde siklon olması durumu: Siklon yüksek basıncın güneyindeki doğulu rüzgarlardan dolayı (negatif zonal akım) doğuya doğru hareket edemez. Buna rex blokajı denir.
Akşamki 12Z GFS senaryosunda rex oluştuğu için İstanbul'a bir türlü 850'de -5 bile giremedi siklon olduğu yerde kilitlendi. Tam Yunan sınırında -10 çizgisi de öylece durdu.
Hocam bu sistemde bir örneği midir ?
hocam sizi her zaman realist bulduğumdan soracam. Bu gelmesi yüksek ihtimal sistemde İtalya'da rex blocking olma olasılığı nedir ? Çünkü kaç güncellemedir görüyorum. Yb nin altında kalıyor ab. Bir türlü doğulamıyor. Teşekkür ederim şimdiden Red Fox
hocam sizi her zaman realist bulduğumdan soracam. Bu gelmesi yüksek ihtimal sistemde İtalya'da rex blocking olma olasılığı nedir ? Çünkü kaç güncellemedir görüyorum. Yb nin altında kalıyor ab. Bir türlü doğulamıyor. Teşekkür ederim şimdiden Red Fox
Tepki siklonunun yeri çok önemli, altından 22 Ocak 2004 benzeri birşey de çıkabilir veya GFS 12Z senaryosu gibi yükseğe sakız gibi yapışan bizi yağmur tarafında bırakan siklon da çıkabilir. Veya 3. ihtimal 2018 Şubat gibi de olabilir. 3 yarışan durum var. %33,3333333333333
Tepki siklonunun yeri çok önemli, altından 22 Ocak 2004 benzeri birşey de çıkabilir veya GFS 12Z senaryosu gibi yükseğe sakız gibi yapışan bizi yağmur tarafında bırakan siklon da çıkabilir. Veya 3. ihtimal 2018 Şubat gibi de olabilir. 3 yarışan durum var. %33,3333333333333
1929 geliyor (!)
Hadi bakalım gece güncellemesi başlamak üzere varmı paylaşacak koca yürekli bı üyemiz