- Resmi Gönderi
-18 giren şehire -9 giriyor ve radikal değişim yok öyle mi? Ciddi misiniz ? Şakamı yapıyorsunuz yoksa
Hocam diyagramda belli olur sıcak çıktı olabilir
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur-18 giren şehire -9 giriyor ve radikal değişim yok öyle mi? Ciddi misiniz ? Şakamı yapıyorsunuz yoksa
Hocam diyagramda belli olur sıcak çıktı olabilir
siklon ikinci sistem için zemin hazırlıyor. Tabii o da değişir
Girit siklonu doğulasa aynı gfs gimi kara gömecekti ülkeyi. Ben böyle anladım yorumlardan ??
Sayfayı sohbet sayfası olarak kullanmaya devam edilirse konuyu kapatacağız.
Konuyla alakalı olmayan yorumlardan ve tartışmalardan uzak durunuz
Paralel güzel çıktı.Ecmwf kendi çıktısıyla bile sonraki saatlerde çelişiyor. Hem de bu kadar yakın vade de. Daha çoook sular akar.
Bu kadar kasmayın girit siklonu doğulayacakken fazla yerinde sayıyor.Paralel ecmnin işleyişini mi bozdu dersiniz ? 144 sonrasını dikkate almayınız
Paralel güzel çıktı.Ecmwf kendi çıktısıyla bile sonraki saatlerde çelişiyor. Hem de bu kadar yakın vade de. Daha çoook sular akar.
başkan 16 tı düzelirmi ? sizce doğulama olurmu iç bölgelere çok geç giriyor soğuklar 16 gece girmesini beklerken sistemi denize veriyor değişir mi sizce
Sibirya kökenli sistemlerde 850hpa nın önemi yoktur. Yer seviyesi hızla soğuyacağı için sıcaklık sorunu olmayacaktır. 2017 de 0 izotermi girdiğinde kar başladı.
Sadece bölgem için değil Türkiye geneli için güzel bir güncelleme ikinci siklon sayesinde birçok konum yoğun kar yağışı alacak.
İyi geceler arkadaşlar..
Sibirya kökenli sistemlerde 850hpa nın önemi yoktur. Yer seviyesi hızla soğuyacağı için sıcaklık sorunu olmayacaktır. 2017 de 0 izotermi girdiğinde kar başladı.
Sadece bölgem için değil Türkiye geneli için güzel bir güncelleme ikinci siklon sayesinde birçok konum yoğun kar yağışı alacak.
1.0 izotermi Balkanlar üzerinden kara soğuğunu beraberinde getirdiği için ocak sisteminde istanbulda erken kar başladı
2.Her ne kadar yer seviyesiyle gelirse gelsin denizle karşılaştığı anda yine 850 hap -8 mottosu devreye girer.
3.Doğu Karadenizin fön yediği bir sistem nasıl tüm Türkiye ye kar getiriyor ?
Arkadaşlar yanlış anlamayın ama daha düne kadar Afrika sıcağı ve kuraklıkla baş ederken şuan bu güncellemeyi beğenmemek ve kar cm lerini az bulmak çok garibime gidiyor kaldiki halen değişimler olacağını hepimiz az yada çok tecrübe ettik
Castiello68 eline emeğine sağlık abim.
Takip ve yorumlar için herkese teşekkürler.
Ben hala yaşayalım görelim derim her zaman olduğu gibi.
Her güncelleme öncesi model paylaşma konusunun kurallarını paylaşıyorum. Görüyorum ki uzun yazı olduğu için okunmuyor.
İstemediğimiz halde mesajlarınız silinsin diye uğraşıyorsunuz. Sistem emareleri gözüktüğünde ‘sohbet, bölge sorma’ tarzında mesajlar arttı.
LÜTFEN BU KONUDA DAHA HASSAS OLALIM. Konuyu herkese açık tutmaya çalışıyoruz.