Aynen öyle. GFS’nin istikrarı koruyup ısrarını sürdürmesi çok önemli bu saatten sonra
Sohbetimiz Bol Olsun! - Şubat 2021
-
CAN -
31 Ocak 2021 22:40 -
Kapalı
-
-
CAN hocam ecmwf sapma haritasına nereden ulasabiliriz
-
Ve bence ihtimaller hala %50 düzeyinde. Yani %80-90 gibi bir noktada olduğumuzu düşünmüyorum. Çarşamba duruma göre o oranlardan bahsederiz veya edemeyiz. Allah bilir
-
- Resmi Gönderi
ecm nın bu ısrarı cok hoş degıl tabıkı.ülkemız adına en guvenılır modeldır ve mgm de ecm nın bılgıleryle tahmın yapar.bakalım yasayıp gorecegız
O yüzden cuvalliyor hep zaten
-
CAN hocam ecmwf sapma haritasına nereden ulasabiliriz
-
eps yine ana çıktıya benzeme yolunda. Şu ana çıktı değişmeden zora girer işler. 3 güncellemedir adam akilli vermedi ana çıktı. Bir sorun var ki böyle veriyor.
-
Bu modeller neden hep birbiriyle her sistemde zitlasiyorlar
-
16 ocak sistemi gibi gfs ust duzey ecm yerlerde bu kez insallah gfs kazanir
-
eps de fake atıyor resmen. Vermicek gibi yapıp sevindiriyor sonra. Ecm sabah düzelirse iyi olur.
-
Şu da varki GFS’nin gördüğü vadeyi ECMWF göremiyor. Çünkü ECMWF 240 saatlik öngörü alanına sahip. Yani 240’tan sonra devamı olsaydı belki sistemi bize çekecekti. 240’ta kesilmesi biraz insanı muallakta bırakıyor. Ama tabi bahaneye de gerek yok GFS’yle arasında fark var. GFS Bursa’ya total kar olarak 22’sine kadar 1 metre kar vermiş neredeyse. Felaket bir rakam bu. ECMWF ise henüz 22’sine kadar olan kısmı görmüyor. Onu da hesaptan düşelim. Yani 13-14’ü anladıkta sonrası ne olacak işte işin efsane kısmı olacaksa ordan sonra belli olacak. Yani aslında ECMWF bana kalırsa işi hala daha tam görebilmiş değil. Yarın ve Pazartesi çok önemli bence
-
Şu da varki GFS’nin gördüğü vadeyi ECMWF göremiyor. Çünkü ECMWF 240 saatlik öngörü alanına sahip. Yani 240’tan sonra devamı olsaydı belki sistemi bize çekecekti. 240’ta kesilmesi biraz insanı muallakta bırakıyor. Ama tabi bahaneye de gerek yok GFS’yle arasında fark var. GFS Bursa’ya total kar olarak 22’sine kadar 1 metre kar vermiş neredeyse. Felaket bir rakam bu. ECMWF ise henüz 22’sine kadar olan kısmı görmüyor. Onu da hesaptan düşelim. Yani 13-14’ü anladıkta sonrası ne olacak işte işin efsane kısmı olacaksa ordan sonra belli olacak. Yani aslında ECMWF bana kalırsa işi hala daha tam görebilmiş değil. Yarın ve Pazartesi çok önemli bence
Sıkıntı zaten ecm nin sistemin tarihini uzatması. soğuklar geç girecek ve gücü tükenecek. Şu an yine ana senaryo eps den farklı. 3. Güncelleme oldu ana senaryo ile eps nin farkı. Anlamadım vade de yaklaşıyor. Sabah ne der acaba ?
-
Herkese tekrar merhaba...
:D:D:D merhaba
-
Harunsalman Ötelemesi benim de hoşuma gitmedi haklısınız. Çünkü öteleyince tam kısa vadeye giriyoruz netlik kazanıyor derken yine vadenin uzamasına ve takip süremizin artmasına sebep oluyor. Mesela GFS tam tersine öne çekti. Bu daha hoş bir durumdu. Sabahki çıktıları ben de merak ediyorum. Ve tabi geceki GFS’yi
-
:D:D:D merhaba
Haydaaa
-
Harunsalman Ötelemesi benim de hoşuma gitmedi haklısınız. Çünkü öteleyince tam kısa vadeye giriyoruz netlik kazanıyor derken yine vadenin uzamasına ve takip süremizin artmasına sebep oluyor. Mesela GFS tam tersine öne çekti. Bu daha hoş bir durumdu. Sabahki çıktıları ben de merak ediyorum. Ve tabi geceki GFS’yi
1 haftadır bu sistemle ilgili içimde kotu bir his var. İnşallah o his gercekleşmez.
-