Can abi "paralel" denen modellerin görevi nedir ?
Sohbetimiz Bol Olsun! - Şubat 2021
-
CAN -
31 Ocak 2021 22:40 -
Kapalı
-
-
- Resmi Gönderi
@EmreTEMUR hocamızın son videosu yayında
Harici İçerik youtu.beDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
- Resmi Gönderi
Bı nevi üst sürümü yani modelleri geliştirmek için deneme sürümü olarak böyle calistirmalar yapıyorlar daha sonra ana modelin yerine geçiyor gfs de paralel var aynı şekilde
-
Siz Can abiye sormuşsunuz ama ben şöyle diyeyim paralel aslında sürüm güncellemesidir modeller kendini geliştirmek için sürüm güncellemeleri yaparlar şuan Ecmwf paralel beta'da yani test aşamasında herkese sunulmuş durumda (uygulamalarda ve oyunlarda buna açık beta derler buna) test edilecek model testten geçerse ana model olarak kullanılacak
-
Siz Can abiye sormuşsunuz ama ben şöyle diyeyim paralel aslında sürüm güncellemesidir modeller kendini geliştirmek için sürüm güncellemeleri yaparlar şuan Ecmwf paralel beta'da yani test aşamasında herkese sunulmuş durumda (uygulamalarda ve oyunlarda buna açık beta derler buna) test edilecek model testten geçerse ana model olarak kullanılacak
Marmaya efsane vermiş,can beyin dediğine göre,yani bizim için testi geçmiştir
-
- Resmi Gönderi
Test sürümleri. Sonradan ana modelin yerini alacak.
-
- Resmi Gönderi
john Snow da kar özlemi olan bi arkadaşımız ve foruma renk katıyor, ayrıca ? cı olduğunu düşünmüyorum. Eğlencesine İtalyan kılığına girmiş gibi bence
-
@EmreTEMUR hocam ağzınıza sağlık yine güzel bi video. Son kısmı daha da güzel
-
- Resmi Gönderi
GFS akşam güncellemesini paylaşmak isteyen dostlar, yeni kişileri görmek isteriz.
Model Paylaşımı Nasıl Yapılır?
Akşam güncellemesini paylaşan dostumuza benden 300 puanı.
-
CAN hocam gefs ortalama öyleyse bazı senaryolar harbi babazilla vermiş demek. Ben böyle ortalama görmedim veya hatırlamıyorum. Gören varsa söylesin.
-
@EmreTEMUR hocamızın son videosu yayında
Harici İçerik youtu.beDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.Hocam sizin en çok beğendiğim tarafınız ihtiyatı asla elden bırakmamanız. Çünkü bu coğrafyayı hakikaten çok iyi tanıyorsunuz.
-
Özellikle GFS sinoptiği gibi gelirse sistem, İstanbul dahi gündüz -5 geceleri -10 dereceyi görebilir. Bu olasılık artıyor.
-
Bakalım bu akşam açıkçası Gem’i de merak ediyorum
Edit: Bir dost.
-
Ben gfs alabilirim yetişirsem ?
-
Bakalım bu akşam açıkçası gemide merak ediyorum
Neyyyy?
-