ECMWF’nin sonunda da umut var bu arada. Bir şeyler hazırlıyor gibi bitmiş.
Sohbetimiz Bol Olsun! - Şubat 2021
-
CAN -
31 Ocak 2021 22:40 -
Kapalı
-
-
Aynen kardeşim Erdal arkadasimız bir türlü memnun olmuyor
Neyse serkan arkadaş,isim vermiyorum,
-
- Resmi Gönderi
gunaydinlar arkadaslar....
modelleri surekli elestirmek yerine. guzel tarafindan bakmayi deneyelim.
sohbetimiz dahada bol olsun...
-
gunaydinlar arkadaslar....
modelleri surekli elestirmek yerine. guzel tarafindan bakmayi deneyelim.
sohbetimiz dahada bol olsun...
laf olsun torba olsun misali mehmet bey
-
Bu sistemi beğenmeyenleri anlamak güç, sanki her sene İstanbul ya da Marmara'ya düzgün kar yağıyormuş gibi üzülenler oldu. 4 senedir doğru düzgün kar göremedik ama elimizdeki sistemi bile beğenmiyoruz. 30 cm'den 27'ye düştü diye forumu yıkanlar var. Elimizdekine sevinmeyi öğrenmeliyiz bence lütfen kimse yanlış anlamasın. Umarım güzel bir sistem olur herkes adına.
-
Zaten uzun vade tahmini artık eskisi gibi değil. Modellerde eskisi gibi değil. Yani kısa vadede bile işte buyrun nasıl değişimler görüyoruz. Onun için yok 18’inden sonrası ne olur, yok 20’sinden sonrası ne olur gibi konulara hiç takılmıyorum. Bu sistemi yaşarken Çarşamba günü mesela ikinci bir sistemle birleşmeyeceğini bilebilir miyiz. Ya da iki gün sonra yepyeni bir siklon daha patlayıp hiç beklenmedik bir anda farklı görüntüler olmayacağını bilebilir miyiz. Herkes böyle düşünsün. Şu andan itibaren ucu açık bir süreç. Ne olacağı ne göstereceği belli olmaz. Unutmayın bu sistemde bir aralar gözüküp sonra kaybolmuştu hem de baya da gözükmedi sonra birden gözüktü. Onun için öncelikle önümüzde duranı değerlendirip diğer durumları da yakından takip edelim. Ama çok fazla beklentiye girerek değil. Asgari beklenti olsun. Sonra işte böyle oluyoruz
-
CAN Hocam ecmwf kar haritasi var mi sabah için ?
-
Bu arada ECMWF’nin kar haritası henüz paylaşılmadı değil mi
-
- Resmi Gönderi
Bu arada ECMWF’nin kar haritası henüz paylaşılmadı değil mi
Paylaşıldı şuan hocam
-
ECMWF total kar haritasına baktım. Kar haritası çok değişken bir parametre. Sabahtan akşama akşamdan sabaha radikal şekilde değişebiliyor. Ondan dolayı yağışı yaşayarak göreceğiz. Sağlık olsun.
-
Kim ne derse desin hangi model hangi harita neyi gösterirse göstersin sonuçta her şey olacağına varır. Nasipte varsa yel getirir, sel getirir ama nasipte yoksa yel götürür, sel götürür. Efsane olacağı varsa zaten hiçbir şey engel olamaz ama olacağı yoksa kendimizi de hasta etsek yine de olmaz. Hani bu sözlerim belki çok kaderci bir kişiye aitmiş gibi görülebilir ama kaderci anlayışa sahip biri değilim. Ama elimizde olmayan müdahale edemediğimiz şeyler var bu hayatta. Meteoroloji de böyle bir şey bu noktada yapacak bir şey yok.
-
CAN hocam bugün B.Karadenizde kar yağışı beklentisi varmıydı modellerde
-
CAN hocam izlanda sıkıştırıyor mu azoru ? sıkıştırıyorsa endekslerde destek veriyor mu ?
-
- Resmi Gönderi
CAN hocam izlanda sıkıştırıyor mu azoru ? sıkıştırıyorsa endekslerde destek veriyor mu ?
Aslında endeksler bu derece bir sıkıştırmayı desteklemiyor.
-
bende öyle düşünmüstüm izlanda fazla basıyor sanki
-