Zonguldağın rakım olarak biraz daha fazla olsa ne sistemler alırda işte denizsellik rakım etkisi derken Zonguldak çoğu sistemde metrelik kar alabilecekken yağmura teslim oluyor bu nedenlerden dolayı
Karadeniz Bölgesi Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu
-
-
17 Ocak sisteminde Scott Duncan'ın yaptığı paylaşım Trof Zonguldağın üstünden kalkmayınca Ereğli'de 1 metre olan kardan bahsetmişti umarım tekrar böyle bir efsaneye tanık oluruz. Ekran Alıntısı.PNG
-
Yine de şanslı illerden biriyiz. Kıyılar tüm şartlar oluştuğunda efsane yagislar alıyor?. Bu sene güzel bir sene oldu
-
17 Ocak sisteminde Scott Duncan'ın yaptığı paylaşım Trof Zonguldağın üstünden kalkmayınca Ereğli'de 1 metre olan kardan bahsetmişhavalarinsesi.com/attachment/27835/
Bu ereglinin yüksekleri mi acaba gecen sistemde mgm kar kalinlikarina bakmistim ereglinin ki merkezden azdi diye hatirliyorum
-
Yine de şanslı illerden biriyiz. Kıyılar tüm şartlar oluştuğunda efsane yagislar alıyor?. Bu sene güzel bir sene oldu
Bu sene o efsanede yabancıların bile diline düştük Zonguldak en azından her iki senede bir efsane alır genelde aldığı tarihler 15 Ocak civarları Aralık sonu Şubat 10 - 17 Arası Mart 3 civarları genelde öyle şahit olduk çoğu zaman boş geçtiği sene de neredeyse olmamıştır er ya da geç alıyor
-
Bu ereglinin yüksekleri mi acaba gecen sistemde mgm kar kalinlikarina bakmistim ereglinin ki merkezden azdi diye hatirliyorum
Evet Ereğli de bir fabrikanın önünde çekilmiş
-
Mart için de şöyle 2012 Martı benzeri bir şey yeter bize
-
Bu sene o efsanede yabancıların bile diline düştük Zonguldak en azından her iki senede bir efsane alır genelde aldığı tarihler 15 Ocak civarları Aralık sonu Şubat 10 - 17 Arası Mart 3 civarları genelde öyle şahit olduk çoğu zaman boş geçtiği sene de neredeyse olmamıştır er ya da geç alıyor
Kar rekoru olarak sayili illerdeniz
-
Mart için de şöyle 2012 Martı benzeri bir şey yeter bize
Mart 2012 de gelirse bütün şansımızı bu sene harcamıs gibi oluruz 3 4 sene kar yagmaz ?
-
Kar rekoru olarak sayili illerdeniz
Evet Şu Yağış beni benden aldı o akşam Zonguldak 17 Ocak sisteminde umarım bu görüntüleri de çok aratmaz bize
-
1961 17 Ocak - 2021 17 Ocak 1961 Zonguldağın kar rekoru aynı zamanda şu iki sinoptik birbirine çok benzer tarih tekerrür etti bildiğin
-
Meteoblue-ECMWF-GFS-İcon ve İCON EU'ya göre Zonguldakta 19-20'sindeki yağışlarda 5-12.5 Cm arası kar birikimi öngörmüşler
Perşembe akşamı 5-6dan sonra yağışın başlamasını öngörmüşler Ve Cuma Akşam 23:00'a kadar devam demişler
Yağış cinsine ağırlıklı kky sulu kar zamanla kar demişler ama öğlen saatlerinde kky ve yağmura çevirecek diye düşünüyorum
görüntüleride aşağıda ekledim
3452345235.PNG5235223423423.PNG576534564634.PNG3463463463464.PNG
-
İcon 12-15 cm kar olur demiş ama sulu yağan kky de dahil olursa 3-7 cm birikim olur 180-230 metre civarındakiler ve üstündekiler sıkıntı çekmez diye tahmin ediyorum birikim yükseklerde illaki daha fazla olacaktır
-
bütün kütleler gidiyor gürcistana
-
Zonguldakli67 Gokhan6167 Kar123 Skrnpc MGM Yarın direkt kar ile başlarsınız diyor sıcaklık sıkıntısı olmayacağını öngörüyorlar sanırım 33.png
-