Eyy Karadeniz kışlıklar hazır mıııı Ocak ayındada yazdan çıkamadığımız için çoğumuz yazlıkları kaldırmamışızdır bilee tekrardan soruyorum kışlıklar hazır mıııı
Haziiiiiirrrr
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturEyy Karadeniz kışlıklar hazır mıııı Ocak ayındada yazdan çıkamadığımız için çoğumuz yazlıkları kaldırmamışızdır bilee tekrardan soruyorum kışlıklar hazır mıııı
Haziiiiiirrrr
CAN abi kb tahmini yeni gördüm Samsun iç kesimleri beklentileriniz nedir Teşekkür ederim
şimdi anlamadigim tek konu 5 gun icerisinde gfs 46cm kar verirken ayni konuma ecmwf nin 3 cm kar vermesi bu nasil iş ??
Gfs nin inadı inattır, umarım işimize yarar bu sefer Yoksa hava görecez orta ve doğu karadeniz olarak :D
Bu ecfm kadar kötü model görmedim
Modellerin birisi sacmaliyorda hangisi anlamadım birisi 30 cm kar verirken birisi 8 verebiliyor
Modellerin birisi sacmaliyorda hangisi anlamadım birisi 30 cm kar verirken birisi 8 verebiliyor
Süreç yakın.. Bakalım kim yanlış
Süreç yakın.. Bakalım kim yanlış
Gfs ilk defa bir ise yarayacak ya ondada yanılır abi yani biz samsun olarak birsey alamayiz
Gfs ilk defa bir ise yarayacak ya ondada yanılır abi yani biz samsun olarak birsey alamayiz
Yaşayalım görelim derim hep.
Bakalim abim neler olacak.Hava bu , sürpriz yapar mı? yapar
Yaşayalım görelim derim hep.
Bakalim abim neler olacak.Hava bu , sürpriz yapar mı? yapar
Öyle abi peki ecfm gfs arasındaki bukadar yağış farkının olmasi neden
Aha şimdi kardan soğuk laf söyledin bana
Ustalar bakarlar nedir,ne değildir
Model farkı, gözlem farkı, bazen de modeldeki sinoptiklerdeki kararsızlık.
Misal gfs siklonu batılı verir ecmwf ise daha dogulu bazen kuzeyli bazen güneyli.
Ayrıca yağış ve BASINC haritalarında kullandıkları menzil farkı da var.
İlginç derecede gfs her geçen güncelleme orta ve doğu karadeniz sahilleri gömüyor, gece inanılmaz derece de cm gösterirken sabah ki yağış haritasına göre yine gömdü
İlginç derecede gfs her geçen güncelleme orta ve doğu karadeniz sahilleri gömüyor, gece inanılmaz derece de cm gösterirken sabah ki yağış haritasına göre yine gömdü
Hocalarımız bakalım tahmini ne zaman yayınlayacak Sürmene olarak çok meraklıyım (300m)
Şöyle bir güzel yağsın bir sürü kar fotoğrafı çekeceğim