- Resmi Gönderi
Birde buzul çağı denince aklınıza gelen nedir merak ediyorum
Kesintisiz kar yağışları deniz seviyesinin yükselmesi karaların sular altında kalması.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturBirde buzul çağı denince aklınıza gelen nedir merak ediyorum
Kesintisiz kar yağışları deniz seviyesinin yükselmesi karaların sular altında kalması.
Kutup soğukları
Zaten ara ara kutup soğukları güney enlemlere iniyor
Birde buzul çağı denince aklınıza gelen nedir merak ediyorum
Benim aklima gelen 10 ila 15 derece arasında bir sıcaklık düşüşü ama bir bilgim olmadığını da belirtmek isterim
Şu anki zaman dilimde güney kutbu zaten Buzul Çağı yaşıyor bu kıta da daha önce bir çok canlı yaşamış bu bilinsin isterim fosillerden ve mikro canlı örneklerine rastlanmış
Şu anki zaman dilimde güney kutbu zaten Buzul Çağı yaşıyor bu kıta da daha önce bir çok canlı yaşamış bu bilinsin isterim fosillerden ve mikro canlı örneklerine rastlanmış
Kuzey yarım küreden bahsetmiyormuyduk
Benim aklima gelen 10 ila 15 derece arasında bir sıcaklık düşüşü ama bir bilgim olmadığını da belirtmek isterim
O sıcaklık düşüşü imkansız gibi olsa da araştırmalarıma takılmadı belki de olmuş tur fakat olmaz da denemez
Sinan şuan 850 hpa da gördüğümüz soğukları buzul çağında 2m de görürüz artık :D
Kuzey yarım küreden bahsetmiyormuyduk
Önce güneyi çözelim sonra kuzeye bakarız ters giden bir durun var mı
Sinan şuan 850 hpa da gördüğümüz soğukları buzul çağında 2m de görürüz artık :D
Tek değer olur bazı parametreler saf dışı olur hiç bir önemi olmaz 850 500
Tek değer olur bazı parametreler saf dışı olur hiç bir önemi olmaz 850 500
Yani stratosferde ki değerle troposferde ki değerler aynı olacak
Bence Buzul Çağı uzun bir dönem olduğundan dönemsel olarak ortalamanın oldukça altında soğukların ve sistemlerin sık sık ziyaret etmesi şeklinde tanımlanabilir ekstrem dalgalar sık olur
Kardeşim yazdı
Kardeşim yazdı
Kaç yaşında kardeşin
Kaç yaşında kardeşin
10
10
Sakıncalı bir durum