Sohbetimiz Bol Olsun! - Nisan 2021

• Resmi Gönderi

biraz mide bulantısı yaptı bende

karin agrisi yoksa problem deil..

ates basmasi, bulanti, kusma, karininda krampvari agrilar olusursa dogru acile.

market sucuklarinda ilave koruyucular oldugu icin pek problem olmuyor bildigim kadariyla ama kasap sucugu histamin bakimindan zengindir. sayet sucuk bozuk deil fakat semptomlar yasiyorsan histamin intoleransini arastir. tabi kendin teshis koyma sakin o doktorlarin bilecegi is.

ve etin her ne cesiti olursa olsun pisirmeden tuketmemek gerekiyor yusuf.

• karin agrisi yoksa problem deil..

ates basmasi, bulanti, kusma, karininda krampvari agrilar olusursa dogru acile.

market sucuklarinda ilave koruyucular oldugu icin pek problem olmuyor bildigim kadariyla ama kasap sucugu histamin bakimindan zengindir. sayet sucuk bozuk deil fakat semptomlar yasiyorsan histamin intoleransini arastir. tabi kendin teshis koyma sakin o doktorlarin bilecegi is.

ve etin her ne cesiti olursa olsun pisirmeden tuketmemek gerekiyor yusuf.

Çiğ pastırma yeniyor diye biliyorum abi

• Resmi Gönderi

Çiğ pastırma yeniyor diye biliyorum abi

yenmesine yeniyor. tuz ve acili bir takim baharatlar ile kurulutulup suyu alindigindan bakterilerin cogalmasi icin guzel bir ortam degil fakat pastirmaninda pisirilmesi gerekiyor normalde. sadece bakteri tarafindan bakmakta dar bir bakis acisi olur. hayvanin tasidigi hastaligida kapabilirsin. dogru deil yusuf ama az az yiyoruz dayanamiyoruz iste.

sonra farketmedigimiz bir suru gastronomi rahatsizliklari yasiyoruz. emin ol bunlarin sebepleri icerisinde yanlis beslenme bicmimiz yatiyor. ve piskolojik rahatsizliklarin temelinde yatan sebeplerin cogunun sifasi bu gastronomi biliminde.

• Resmi Gönderi

İleride sitemize yeni üye akışı sağlayacağı için. Aşağıda ki vereceğim linkteki gruba üye olup ankette Ay peri adlı kullanıcıya oy verelim.

Yeni dostlarımız için

https://www.facebook.com/groups/4492324…=share&exp=e8c2

Katılanlara Hs puan verilecektir

• Angora hocam yarışmada ki tahminin ne kafam karıştı 20.04 ne saat gibi :tepkisiz:

لا إله إلا الله محمد رسول الله La İlahe İllallah, Muhammedün Resulullah

Efsane Kar Sistemi Beklerken ...

• İleride sitemize yeni üye akışı sağlayacağı için. Aşağıda ki vereceğim linkteki gruba üye olup ankette Ay peri adlı kullanıcıya oy verelim.

Yeni dostlarımız için

https://www.facebook.com/groups/4492324…=share&exp=e8c2

Katılanlara Hs puan verilecektir

kaç :hs: puan

• ee ben verdim de üye akışını nasıl sağlayacak arkadaş

• üye akışında aktif üye sağlarsa benim gruplu yarışma fikrim belki öne çıkar ne dersin CAN hocam

• forum sessizleşti hayırdır inşallah

• Ankara, Çankaya, ÇANKAYA/TBMM19,8

bugün en yüksek ölçülen sıcaklık

• Resmi Gönderi

ee ben verdim de üye akışını nasıl sağlayacak arkadaş

Zamanla birşeyler olur .

Aktiflik ise biz varız işte bahar ve yaz ayları sakin geçer böyle

• Resmi Gönderi

ABD'de otomatik pilot modunda olduğu belirtilen Tesla otomobilin kaza yapması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. Kaza, sürücüsüz otomobillerdeki güvenlik riskini yeniden gündeme getirdi.

Olay ABD'nin Texas eyaletinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, sürücü koltuğunda kimsenin bulunmadığı, ön yolcu koltuğu ile arka koltukta birer kişinin seyahat ettiği otopilot modundaki Tesla otomobil, virajı alamayarak bir ağaca çarptı, alev aldı.

2 kişinin öldüğü kazada, aracın pillerinin yanmaya devam etmesi sonucu alevler 4 saat boyunca söndürülemedi.

Otomatik pilotta güvenlik riski

Kaza, yarı otomatik sürüş sistemini güncellenmiş "tam otomatik" haliyle daha fazla kullanıcıya pazarlamaya hazırlanan Tesla için güvenlik endişelerini beraberinde getirdi.

ABD otomobil güvenlik ajansı, Tesla araçlarla yapılan ve en az 3'ü yakın zamanda gerçekleşen 27 kaza için mart ayında soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Tesla CEO'su Elon Musk, ocak ayında yaptığı açıklamada, yeni otopilot yazılımdan büyük kar beklentisi olduğunu söylemişti.

Kendi kendine sürüş (self-driving) teknolojisinin ticari başarıya ulaşması için güvenlik endişelerini minimum seviyeye getirmesi gerektiği ifade ediliyor.

• Resmi Gönderi

mustafa abi oleymis daha arastiramadim bende. duyunca aklima ilk gelen; piyasaya ilk surdukleri araclar ile yeni sistemin kullanilmasi oldu. nasil misal araba yaslidir deriz ki sakin kullanalaim her an sorun cikarabilir guc elektronigi ve sensorlerde ayni.

patlama olayi ise malum bunlarin bataryalari paketler halinde 4000 kadar 18650 li-ion pilin bir araya gelmesinden olusuyor (yeni araclarda yeni 2170 pile gectiler yada gececekler) ki 1 tane 18650 pilin patlamasi tabani 20mt2 olan bir odadaki insanlara zarar verebilecek gucte. ben cok patlattim. arti bu pil hasar aldigi zaman sondurulemiyor ben direk bahceye topragin altina gomuyorum tepkimenin bitmesi icin 1 saat kadar suruyor eger patlamazsa kizariyor yavas yavas yaniyor. batarya aracin tabaninda dis dunyadan mukemmel bir sekilde izole ve sogutucu sivinin icinde. dis kapagini acmak cok cok zor. ben sarsintinin eskiyen pil ve baglatilarinda fiziksel bir sorun a yol acip birbirini tetikledigini dusunuyorum. fakat arac yenimi onu bilmiyorum. patlamamasi gerekir.

tesla-battery-tear-down-e1454534108386_grande_5ab017f7-c449-49f1-91f5-d8152d8948d0_grande.jpg?v=1501512384

maxresdefault.jpg

pil i panasonic uretiyor