- Resmi Gönderi
Uludağ nasıl olur merak ettim şimdiden
Kar düşer gibi. +4 derece var 850 de. bilemedim takip edelim
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturUludağ nasıl olur merak ettim şimdiden
Yağmur yağarsa şükredelim
Yağmur yağarsa şükredelim
Yağar Allah'ın izniyle
Sabah
Öğlen
düşmez uludağa eylül sonundan önce kar hiç düşmedi. tarihte yok. çok eskilerden varsa bilemem 100 sene önce vs . en erken eylül sonunda düşer
eylül sonundada eskiden düşüyordu 2004 lere kadar . şimdi ekim ortasına kadar sarkıyor. hatta bazen ekim sonuna kadar bile sarktığı olduğu yıllar olmaya başladı.
2015 sanırım eylül sonunda düşmüştü. oda en zirveye 2500 2400 rakıma
Uludağ nasıl olur merak ettim şimdiden
uludağa kar düşmesi için bursada gündüz 18 19 derece olması lazım onun üstü sıcaklıkta kar yağmaz.. 20 altına düşmemiz lazım.
yani eğer bu zamanda eylül başlarında uludağa kar yağarsa tarihte ilk olur. bursalı olarak yazayım dedim
düşmez uludağa eylül sonundan önce kar hiç düşmedi. tarihte yok. çok eskilerden varsa bilemem 100 sene önce vs . en erken eylül sonunda düşer
eylül sonundada eskiden düşüyordu 2004 lere kadar . şimdi ekim ortasına kadar sarkıyor. hatta bazen ekim sonuna kadar bile sarktığı olduğu yıllar olmaya başladı.
2015 sanırım eylül sonunda düşmüştü. oda en zirveye 2500 2400 rakıma
Benim bildiğim kadarıyla öyle bir kural yok. Hele de günümüz şartlarında
Benim bildiğim kadarıyla öyle bir kural yok. Hele de günümüz şartlarında
dediğim gibi yani eğer olursa ki ben sanmıyorum. olursa eğer tarihte ilk olur
SameT. Haziranda yağdı sanırsam bu sene
SameT. Haziranda yağdı sanırsam bu sene
yağdı evet 18 dereceye indi bursa gündüz . haziranda eski senelerde yağdığıda kayıtlarda var . 1981 de babam askerden döndüğünde yağdığını söylemişti 3 haziran 1981 de .ama eylül sonundan önce yağdığı kayıtta yok babamda bilmiyor. o yüzden eylül sonunda önce uludağa kar yağdığı görülmemiş.
hatta 1800 rakıma kadar yağdı. 5 cm kadar .zirvede ölçüm yok zirvede 10 15 cm vardır tahminim. sıcaklık olarak baya farkediyor. 3-4 derece atar.
dıyagram pek anlamıyorum 24 te3mmuzda nereye ne yağmış.
dıyagram pek anlamıyorum 24 te3mmuzda nereye ne yağmış.
Uludağ tepe . Canlı kameradan izledik hatta
Uludağ tepe . Canlı kameradan izledik hatta
:D kanka güldürme beni temmuzda karmı yağacak uludağa imkansızın imkansızı...
20 derece ve üstünde kar yağmıyor otelleri baz almıyorum tam zirve uludağ tepe yada kesiştepe...
imkansız. biliyorum çünkü 10 larca kez gittim. sıcaklık farkınıda biliyorum. öyle bir şey yok .)
şu var gene 1980 lerde ağustos ayında 2 gün sürekli yağmur yağmış. bursaya yağdıkça soğur burda hava tabi eskiden kış yağmurları aralıksız yağıyordu şimdi kesik kesik yağıyor. aralıklı yağıyor.
o zaman kar yağmamış ama direkten dönmüş .) babam diyordu.baya serinlemiş.
yani temmuzda hele imkansızın ötesi birşey. öyle birşey yok yok .) yanlış bilgi .) uludağında bir kapasitesi var.