Sohbetimiz Bol Olsun! -Tüm -Sezonlar

• yasin yusuf bizimle ve bizim bi parcamiz ben durumu farkettigim icin aylardir takip ediyorum onun her mesajini saatlik olarak. onun ne yasadigini doktordan cok yasayan bilir. cozumu doktor ve ilaclar degil cozumu kendisi ve farkindaligi. ilaclar sadece onun kendini tedavi edebilmesi icin gunu kurtarir ve ona yardimci olur.

Bana duygusal zekan yüksek dedikten sonra kendimi farketmeye başladım çok fazla müzik dinliyorum bu da ondan dolayıdır bence

• ortaokul 5 sınıftaki Türkçe hocası bize hikaye oluşturun demişti bende oluşturdum herkes tek tek anlattı en çok benimkini beğendi hayal gücü yaratıcılığı çok iyi demişti hoca bana

• Resmi Gönderi

Selamun Aleykum , hayırlı sabahlar

Günaydın herkese hayırlı günler

Selamunaleyküm abiler . uzun aradan sonra ben geldim . Durumunuz nasıl ?

Aleyküm selam Başkan, hayırlı sabahlar.

Günaydınn 🌸hayırlı sabahlar . Nasılsınız?

Günaydın bir iyiyim bir kötüyüm işte.

Aleykümselam,Hayırlı günler herkese..

Emirhan hoşgeldin, arayı açma abim. wriscuttern görelim bakalım :)

Saadet iyiyiz yuvarlanmaya devam.Siz,sizlerde iyiyseniz denk.

@Yusuf yine de güzel görüyorum ben seni.Daha sosyal ve paylaşımcı.

mehmet civan teşekkürler abim.

UsTaD karşılama törenleri sende sabahları :)

ArdaAlper senin konuyu unutmadık hah arada gıdıklama et konuyu

• yasin yusuf bizimle ve bizim bi parcamiz ben durumu farkettigim icin aylardir takip ediyorum onun her mesajini saatlik olarak. onun ne yasadigini doktordan cok yasayan bilir. cozumu doktor ve ilaclar degil cozumu kendisi ve farkindaligi. ilaclar sadece onun kendini tedavi edebilmesi icin gunu kurtarir ve ona yardimci olur.

Eline sağlık kardeşim, Allah razı Olsun farkındayım. Benim ki, latife olsun işte. Baştacısın.

• Resmi Gönderi

ortaokul 5 sınıftaki Türkçe hocası bize hikaye oluşturun demişti bende oluşturdum herkes tek tek anlattı en çok benimkini beğendi hayal gücü yaratıcılığı çok iyi demişti hoca bana

yusuf biliyomusun ortaokulda kompozisyon dersinde hoca bana sinifla ilgili hikaye yazdirirdi 15-20 dk da yazar sinifi kahkahalara bogardim. bazi insanlar farklidir. emin ol bak bir yerde bir eksikligini hissediyorsan bunun sebebi diger tarafin fazla gelismis olmasidir. bizleri goruntuleme cihazlarina soktuklari zaman prefrontal on lob umuzun hipokamkusa gorece kucuk hipokampusumusun bunun yerine gelismis oldugunu goruyorlar. misal dikkat ile ilgili on lob unun gelismesi gereken yerde orta beyin daha buyuk ve daha gelismis oluyor. diger bir yandan on lob un kanlanmasi yani beslenmesi daha az oluyor. elektriksel ve kimyasal fonksiyonlarin cok farkli yerlerde gelistikleri goruluyor. bunu hastalik olarak gorme bu bir farklilik ama bizler insanlarin normal rutinlerine ayak uyduramayiz. misal sadece eve girdiginde ayakkabiliga ayakkabi koymak ve ceketini asmak cok komplike isleri yapmaktan daha zordur. masallah deyin diye yazmiyorum herkeze yaziyorum bunlari bilmek cok onemli cevremizde akrabalarimizda bu tarz cocuklar oluyor ve farketmeden onlari kaybediyoruz. yaramaz damgasi vuruyoruz. dikkat motivasyonu motivasyon dikkati takip eder. bu cocuklar afedersiniz gotunun ustunde duramaz fir fir gezerler durmadan. cok gariptir ki isin gercek garip tarafi normalde uyarici olan ilaclari bu cocuklara yada bireye verdigimizde bunlar diger insanlarin aksine dahada yatisiyor sakinlesiyor. ilk ayirici tani budur. bunu dsm 5 kriterlerinde psikoloji bilim dalindada farkli alanlarda inceliyorlar. ve bir diger ortak noktalari bunlarin zeki olmalari ve beynin glikozu iyi kullanamamasi misal sekerde uzak durucaksin. basit seker kesinlikle yasak. poli sakkaritler komplex sekerler ile karsilicaksin ihtiyacini. buraya bole 100 sayfa yazarim. neyse aklinizda bulunsun aslinda bu bir hastalik degil ozelliktir.

• yusuf biliyomusun ortaokulda kompozisyon dersinde hoca bana sinifla ilgili hikaye yazdirirdi 15-20 dk da yazar sinifi kahkahalara bogardim. bazi insanlar farklidir. emin ol bak bir yerde bir eksikligini hissediyorsan bunun sebebi diger tarafin fazla gelismis olmasidir. bizleri goruntuleme cihazlarina soktuklari zaman prefrontal on lob umuzun hipokamkusa gorece kucuk hipokampusumusun bunun yerine gelismis oldugunu goruyorlar. misal dikkat ile ilgili on lob unun gelismesi gereken yerde orta beyin daha buyuk ve daha gelismis oluyor. diger bir yandan on lob un kanlanmasi yani beslenmesi daha az oluyor. elektriksel ve kimyasal fonksiyonlarin cok farkli yerlerde gelistikleri goruluyor. bunu hastalik olarak gorme bu bir farklilik ama bizler insanlarin normal rutinlerine ayak uyduramayiz. misal sadece eve girdiginde ayakkabiliga ayakkabi koymak ve ceketini asmak cok komplike isleri yapmaktan daha zordur. masallah deyin diye yazmiyorum herkeze yaziyorum bunlari bilmek cok onemli cevremizde akrabalarimizda bu tarz cocuklar oluyor ve farketmeden onlari kaybediyoruz. yaramaz damgasi vuruyoruz. dikkat motivasyonu motivasyon dikkati takip eder. bu cocuklar afedersiniz gotunun ustunde duramaz fir fir gezerler durmadan. cok gariptir ki isin gercek garip tarafi normalde uyarici olan ilaclari bu cocuklara yada bireye verdigimizde bunlar diger insanlarin aksine dahada yatisiyor sakinlesiyor. ilk ayirici tani budur. bunu dsm 5 kriterlerinde psikoloji bilim dalindada farkli alanlarda inceliyorlar. ve bir diger ortak noktalari bunlarin zeki olmalari ve beynin glikozu iyi kullanamamasi misal sekerde uzak durucaksin. basit seker kesinlikle yasak. poli sakkaritler komplex sekerler ile karsilicaksin ihtiyacini. buraya bole 100 sayfa yazarim. neyse aklinizda bulunsun aslinda bu bir hastalik degil ozelliktir.

Doğru abi evin içinde sürekli dolanıyorum yerimde en fazla 5-10 dk durabiliyorum canım sıkılıyor bir şey yapmayı bıraktığım an hemen canım sıkılıyor

• bugün ay normalden daha mı parlak bana mı öyle geliyor

Ay ortasında Dolunay olur Yusuf. O yüzden normalden parlak görünür.

• Resmi Gönderi

Hayırlı geceler herkese..

Daha önce de paylaşmıştım ama birdaha edelim.Ne zaman erir bu kardan dağ?

29 Nisan 2017 Nemrut krater gölü yolu Bitlis

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Doğru abi evin içinde sürekli dolanıyorum yerimde en fazla 5-10 dk durabiliyorum canım sıkılıyor bir şey yapmayı bıraktığım an hemen canım sıkılıyor

Bende özel bir sebepten ötürü standart insanlara göre çok daha kuvvetli bir hafızaya ve algılama hızına sahibim. 19 yaşındayım şuan mesela 5 6 yaşında anneme arkadaşlarıma söylediklerimi hatıtlayıp, kendime "neden öyle yapmadım" gibi sorular sorup saçma sapan bir pişmanlık ve öfke duyuyorum 😂

Herkes farklıdır elbet ama bana doğduğumdan beri bir kere bile kırmızı reçete ilaç vermediler. Sadece her bu durumu yaşadığımda üstünde çalıştığım bir şey varsa (zorlayarak ta olsa) daha çok o işe gömülmemi , eğer yoksa da mutlaka (hobi , evcil hayvan vs.) edinmem söylendi. Benim için hem bu soruna çözüm oldu hem de kendimi çok fazla geliştirdim bilimum mühendislik alanlarında. Otokontrolüm gelişti. Krizi fırsata çevirdim bir nevi :)

Yanlış anlaşılmasın. Edinilen tecrübelerden yararlanmak bazen hem daha pratik hem de daha pragmatik olabiliyor. Saygılar..

• Burada deprem oldu. Çok korktum ya. Hisseden var mı?

Erzincan 4.2 etki alanı Görselde. Trabzon iyi hissetmiş demek ki, geçmiş olsun.