Arkadaşlar nasıl
Sohbetimiz Bol Olsun! -Tüm -Sezonlar
-
mustafa28 -
1 Mayıs 2021 00:00 -
Kapalı
-
-
- Resmi Gönderi
Arkadaşlar nasıl
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Bu kuş erkek olmasa pek güzel olacakmış.
-
Bu kuş erkek olmasa pek güzel olacakmış.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Ayasofya’da foto çekildiysem yapmazsam olmazdı yeni profil fotom
-
Şu sarı olan çok gıcık bir kuş mavi olan Allahına kurban
-
- Resmi Gönderi
Ayasofya’da foto çekildiysem yapmazsam olmazdı yeni profil fotom
Keyfin bol olsun yakışıklı kardeşim
-
- Resmi Gönderi
mustafa28 yerimize de gez
-
Bilgili arkadaşlar bana cevap verirse sevinirim 3 eylülde sıcaklığı kaç derece bekliyorsunuz bazıları bir iddia atıp 26-27 derece ölçülecek diyor bu ne kadar doğru
Şimdi taze diyagramı önünüze sunayım merak ettim cevaplarınızı
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Hala cevap bekliyorum merak ettim
-
- Resmi Gönderi
Hala cevap bekliyorum merak ettim
Bakalım hele atladık onu
Gece sıcaklıkları yavaş yavaş 15 derecenin dahi altına düşüyor. Gündüz de üşütebilir. Gündüz 24 25 lere gerileyebilir sıcaklıklar. Diyagrama göre. Değişime açıktır.
Bir süre ince hırka almadan dışarı çıkmayın. Mevsimsel geçiş olduğu için hastalıklar ve enfeksiyonlar kaçınılmaz
-
Bakalım hele atladık onu
Gece sıcaklıkları yavaş yavaş 15 derecenin dahi altına düşüyor. Gündüz de üşütebilir. Gündüz 24 25 lere gerileyebilir sıcaklıklar. Diyagrama göre. Değişime açıktır.
Bir süre ince hırka almadan dışarı çıkmayın. Mevsimsel geçiş olduğu için hastalıklar ve enfeksiyonlar kaçınılmaz
Şu hava işinde Bi tek 850 hPa sıcaklıklarını çözemiyorum biriniz bana öğretsin ya 😀😀
-
Birde yaz saganaklarını tahmin edemiyorum cape indeksi vb benim kafam asla almaz zaten imkansız yaz yağmurlarını tahmin etmem 😀😀kış yağışlarında sorun yok
-
- Resmi Gönderi
850 hPa 1500 metredeki sıcaklık anlamına gelir. Bulunduğunuz konumun rakımına göre sıcaklığı hesaplayabilirsiniz.
Örneğin; İstanbul diyagramında 850 hPa da -7 derece olan sıcaklık deniz seviyesindeki bir yerde 0,5 derece ölçülür
-
- Resmi Gönderi
Şu hava işinde Bi tek 850 hPa sıcaklıklarını çözemiyorum biriniz bana öğretsin ya 😀😀
Bir göz atayım diyagram okuma konusu vardı ama nerde,nasıl veya duruyormu?
-
- Resmi Gönderi
- CAPE <0 ise hava son derece kararlıdır.
- 0 < CAPE < 1000 ise hava marjinal olarak kararlıdır ve çok şiddetli hava olayları beklenmez.
- 1000 < CAPE < 2000 ise hava orta derece kararsızdır ve oraj gibi kuvvetli hadiseler görülebilir.
- 2000 < CAPE < 3000 ise hava çok kararsızdır ve çok şiddetli hava olayları yaşanabilir. Oraj aktivitelerine ek olarak dolu gözlemlenebilir. Örneğin 27 Temmuz 2017 tarihinde İstanbul’da yaşanan dolu felaketinde CAPE değeri 2100-2200 civarındadır.
- 3000 < CAPE ise hava aşırı kararsızdır, ağır hava olaylarına ek olarak tornado görülebilir. Çevrede ağır tahribat bırakacaktır.
ALINTIDIR...
-
Bir göz atayım diyagram okuma konusu vardı ama nerde,nasıl veya duruyormu?
Yok mesela 850 hPa sıcaklığında +20 giriyor diyelim sıcaklık kaç derece olur onu çözemiyorum
-