- Resmi Gönderi
Yok mesela 850 hPa sıcaklığında +20 giriyor diyelim sıcaklık kaç derece olur onu çözemiyorum
Sahutt un yazdıkları
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturYok mesela 850 hPa sıcaklığında +20 giriyor diyelim sıcaklık kaç derece olur onu çözemiyorum
Sahutt un yazdıkları
Ama en azından +16 dan sonra bunaltacagini +8 itibarende üşüteceğinin farkındayım
Sahutt un yazdıkları
27.5 olur 0 metrede. 100 metre rakıma sahip olan bir bölgede ortalama 27 derece
En büyük hayalim meteoroloji uzmanı olmak ama galiba benim kafa pek basmıyor bu işlere 😀 en azından ufak tefek şeyleri biliyorum ama
Gfs +8 bile sokarken ecwmf +12 sokuyor yanii bir kapışma var kim kazanacak acaba
Marmara 25 26 bandında kalıır diye düşünüyotum gündüz .
Ortalamalarda kalır veya 1 tik altında o seyirde gider diye tahmin ediyorum
Marmarada 25 26 dereceden aşağıya düşeceğini duşünmüyorum bu serin dalgada .sonrası belirsiz.
Marmara 25 26 bandında kalıır diye düşünüyotum gündüz .
Ortalamalarda kalır veya 1 tik altında o seyirde gider diye tahmin ediyorum
Marmarada 25 26 dereceden aşağıya düşeceğini duşünmüyorum bu serin dalgada .sonrası belirsiz.
Yalnız şuan için gfs +8 +9 bile sokuyor bence daha düşük olur senin dediğin sıcaklık bir kaç gün önce geçerliydi zaten diğer forumlarda okuduğum kadarıyla sonbaharı hissedeceğiz deniliyor şuan gfs güncelleniyor bakalım şimdi ne verecek merak ediyorum inşallah bozmaz ecwmf +12 sokmakta ısrarcı
Yalnız şuan için gfs +8 +9 bile sokuyor bence daha düşük olur senin dediğin sıcaklık bir kaç gün önce geçerliydi zaten diğer forumlarda okuduğum kadarıyla sonbaharı hissedeceğiz deniliyor şuan gfs güncelleniyor bakalım şimdi ne verecek merak ediyorum inşallah bozmaz ecwmf +12 sokmakta ısrarcı
Doğeudur ben kendi düşüncemi söyledim kişisel fikrim
Modele bakmadım bile istanbul bursa kocaeli 24 25 bekliyorum beklentim bu
Doğeudur ben kendi düşüncemi söyledim kişisel fikrim
Modele bakmadım bile istanbul bursa kocaeli 24 25 bekliyorum beklentim bu
Gfs güncelleniyor takip edebilirsin
4
CFS .... 400 saat sonrası ...
Benim mi kulağım çınlıyor yoksa bir yerden mi ses geliyor anlamış değilim
Yok mesela 850 hPa sıcaklığında +20 giriyor diyelim sıcaklık kaç derece olur onu çözemiyorum
Bölgeden bölgeye , rüzgarın yönüne , deniz sıcaklığına , dikey kuvvet gibi etkenlere göre değişiklik gösterir. Bunların hepsini göz önünde bulundurarak hesaplayabilirsin. Neyse ki modeller bunu bizim yerimize yapıyor
Bi göz at abim
Sağol abi
Günaydın
Mgm şu 3 Eylül tarihi için kaç derece verecek merak ettim