ben gelmesini istemiyorum abi :)) 25 dereceden 5 dereceye inemem ben .gerçekten değişik. 20 derecelik düşüşler artık normallerimiz olmaya başlıyor.
Sohbetimiz Bol Olsun! - Sonbahar Sezonu
-
Sahutt -
8 Eylül 2021 20:30 -
Kapalı
-
-
- Resmi Gönderi
Hayırlı Sabahlar hayırlı günler
-
- Resmi Gönderi
Günaydın hayırlı günler arkadaşlar ❤️
-
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
- Resmi Gönderi
Hayırlı günler herkese.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. 1865 ---- 2019 arasındaki buzul farkı malesef seneden seneye yok oluyorlar. artık buzul üstlerine erimemesi için özel yapım brandada örtülü
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Herkese iyi günler size bir sorum var burası Karadeniz'in en çok yağış alan ilk 5 istasyonundan birisi (kaçıncı olduğunu unuttum) yılbaşından bu yana 1800 kg yağış birikimini aşmış ve garibime giden şey şu Ordu'nun merkezine bu kadar yakındayken nasıl bu kadar farkla yağış alıyor.
Herhangi bir fikriniz var mı?
-
- Resmi Gönderi
İyi günler ArdaAlper
Bakarlar,yazarlar
-
yağışlar yok olmuş izmir icin
-
- Resmi Gönderi
ArdaAlper sorduğun soru çok mantıklı bir soru. Ve cevabını bilemiyorun. Ama aklıma bir şey geldi. Bir süre önce buna çok benzer bir sorum vardı. Soru şu;
Hatay'ın rakım ve karasallık avantajı sağlayamadığı şehirlere göre daha fazla kar alma sebebi nedir?
Örneğin Osmaniye. Hatay'dan daha kuzeyde. Daha karasal bir şehir. Rakım olarak da 30 40 metre daha yüksek. Ama Hatay Osmaniye'den kat be kat fazla kar yağışı alıyor. Şaşırtıcı.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Herkese iyi günler size bir sorum var burası Karadeniz'in en çok yağış alan ilk 5 istasyonundan birisi (kaçıncı olduğunu unuttum) yılbaşından bu yana 1800 kg yağış birikimini aşmış ve garibime giden şey şu Ordu'nun merkezine bu kadar yakındayken nasıl bu kadar farkla yağış alıyor.
Herhangi bir fikriniz var mı?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Bahsettiğiniz yer bir bölge burnu. Arkasında büyük Karadeniz ve bu işaretlediğim ok yönlerinde gelişen rüzgar sayesinde her yönlü yağışın ugrak yeri olmuş durumda. Karayel yönlü rüzgar da yarıyor. Yıldız da öbür taraftan poyraz hepsi burun çıktınsı oldugu için en ufak ani ısınma - soguma ile Karadeniz de üretilen yağışların gelmesi ve dahası da bu bölüme gelen yağış ataklarının deniz sayesinde ilk irtifada yogun agır yağış bırakması burdan iç bölgelere dağılmasından dolayı oluşabilir.
Benim kanaatim bu şekilde
-
>>>WinteR<<< çok teşekkür ederim abim aydınlattın beni
-
ArdaAlper sorduğun soru çok mantıklı bir soru. Ve cevabını bilemiyorun. Ama aklıma bir şey geldi. Bir süre önce buna çok benzer bir sorum vardı. Soru şu;
Hatay'ın rakım ve karasallık avantajı sağlayamadığı şehirlere göre daha fazla kar alma sebebi nedir?
Örneğin Osmaniye. Hatay'dan daha kuzeyde. Daha karasal bir şehir. Rakım olarak da 30 40 metre daha yüksek. Ama Hatay Osmaniye'den kat be kat fazla kar yağışı alıyor. Şaşırtıcı.
Bunu bende çok merak ediyorum
-
Rüzgar yönü farkı vardır. Büyük olasıkla Akdeniz ve güneydoğu bölgesi genelde lodos ve Sam yeli eser sıcak rüzgarlar eser. Her ne kadar 850 H soguk atakları olsada sıcak rüzgar yer seviyesine etki eder
-
Sana da çok teşekkür ederim Sahutt cevapladığın için
-