- Resmi Gönderi
Saadet eline sağlık
Takibe devam değişimler olucaktır elbette moral bozmaya gerek yok👏👏
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturSaadet eline sağlık
Takibe devam değişimler olucaktır elbette moral bozmaya gerek yok👏👏
bana göre bizim için sıcak çıktıyı verdi sabah güncellemesinde görüşürüz artık
Saadet eline emeğine sağlık 👏💫
Unutmadan Saadet hocam eline sağlık
Teşekkür ederimm 🌸Daha iyi güncellemeler de görüşürüz inşallah. Daha yeni başlıyoruz Kasım ayındayız sürecimiz uzun. Moralleri bozmayınn.
ben kendimi saklıyorum yakında bizden de bir güncelleme gelir
Dün gece cografyaciburak hocam ile tam da bu konu ile ilgili yorum yapmıştık. Ve modeller bahsettiğimiz gibi değişik senaryolar deniyor. Orta Avrupa üzerindeki azor yb 1035 1040 sınırında kalması İtalya civarı ab nin 995 lerden 990 mb derinleşmesi.
Ve en çokta bu Ecmwf çıktısında atlantik güneyinde azorun ayak altında derin ab var. Orta Avrupa üzerindeki yb destek olmadı ve İzlanda Sarp Özdoğan dediği gibi daha da derinleşip baskıyı arttırdı.
Ufak pürüzler kırılırsa sistem daha güçlü gelebilir. Aksi takdirde dogulu uzunıp kaçıp gider. Şuan kesinlik yok bu sistem 72 saate bile zor takip edilir. 5 mb derinleşmeden kaçıp gidebilir.
Ayrıca Kasım ayı sistemini ilk modellere yansıtan Ecmwf modelidir. Bundan 3 hafta evvel bu konuya değinmiştim. 850h Marmara ve çevre bölgesine - 14 soguk girişini göstermişti.
Gece güncellemesi İç Anadolu'nun doğusuna çalışmış
Yavaş yavaş yolunu buluyor fena değil ama her zamanki gibi doğulama olasılığı var buda bizim coğrafyanın pek değişmez kurallarından biri.....cuma son
Müsait olanlar takip edip modellerde gördüklerini yazarlarsa sevinirim.
Paylaşım yok en azından bilgi alalım ben ve tüm HS ailesi
GFS SABAH GÜNCELLEMESİ TOPLAM YAĞIŞ VE KAR
Dün 16 Kasım için %40 kar gösteren Gfs senaryoları şimdi %3 gösteriyor trajikomik
Gfs ecmwf ikisi de berbat :coksıcak:
Yüksek basınç sevenler varsa ECMWF sabah güncellemesini paylaşabilirim