Saadet eline emeğine sağlık 🌸👏 takip eden herkese,yorumlayan hocalarımıza teşekkürler. İyi geceler HS Ailesi
Ecmwf-Gfs -Model Paylaşımı Yorumlama
-
Sinan -
30 Kasım 2021 21:28 -
Kapalı
-
-
bir yerlere çok fena patlyacak inşallah bu bizim coğrafya olur
-
Karşılaştıralım
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Gfs o başımızdaki ab yi güneyli tutmuş kutupta buna baglı güzel soguk birikimi meydana gelmiş. Gfs de model güzelliği bu gecelik bundan ibaret. Diger modeller bu ab aşırı kuzeyli be derin yaygın
-
- Resmi Gönderi
Hayaller paris gerçekler somali
-
- Resmi Gönderi
Saadet emeğine sağlık, azmini de taktir ediyorum, takip eden, yorumlayan herkese teşekkürler
-
bir yerlere çok fena patlyacak inşallah bu bizim coğrafya olur
Bu durum bu tarihten en az 20 gün sonra oluşur. Ocak sonunu bulur
-
Üst atmosferde gerçekleşen olay alt katmanlara inişi max 7 gün hocam hangi 20 gün
-
Model takibi yapıp sevinen kadar üzülende oluyor bu belli, ancak atmosferi yukarıdan aşağıya doğru incelediğiniz zaman modelin alacağı şekli önceden ön görürsünüz modele bakıp tabi ki sevineceğiz, sonçta emek veriyoruz takip ediyoruz veya emek verip kendi fikrimizi ortaya koyuyoruz, ben kendi adıma şunu söylemek isterim kendi kafamda olanları bir kaç gündür buraya aktardım şuan o doğrultuda ilerliyor...
-
Üst atmosferde gerçekleşen olay alt katmanlara inişi max 7 gün hocam hangi 20 gün
Stratosfer ısınma başladığında bunun emaresi nasıl 7 günde meydana gelir. Bana açıklarsanız sevinirim. Şimdi siz diyorsunuz ki bu 380 saaten sonra 7 gün geçtikten sonra modellere sistem yansır.
-
Modeller değişimin ilk işaretini bu akşam ve gece itibarıyla vermiştir. Bakalım yarın neler olacak...
Varan 1: Gfs...
-
20 günmü bunu inceleyin isterseniz
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ssw ısınmasının şuan ki 6 saatlik modellere göre bunun bize yada Avrupa ya yansıması en erken 8 ocağı bulur. Modellerde 3-4-5 ocak civarları sistem yansıması olur ama 8 ocaktan önce oluşma şansı yok bu 10 da olur 12 de hiç belli değil. Ama 20 güne yakın süre var hatta bezen 1 ay bile oluyor.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Model sonu yine bir ısınma işareti var bunda yine ocak sonunu bulur
-
Stratosfer sevisinde ki ısınma ve soğuma alt katmanlar ile doğrudan bağlantılı, bir kaç sayfa önce bir takım zonal rüzgar verileri paylaştım gerek 10hpa zoanl gerekse 60N zonal rüzgarlar, Stratosfer seviyesini dikkatlice incelerseniz ve biraz arşiv takibi yaparsanız yansımaların kaç günde gerçekleştiği hakkında bilgi sahibi olursunuz, bu yazdklarımı görseller ile destekleyecektim ancak şuan bulamadım geç cevap verme sebebim budur, bulursam tekrar paylaşım yapacağım...
-
20 günmü bunu inceleyin isterseniz
Ssw ısınması olduktan sonra Avrupa veya bize veya da Amerika kıtasında akaçak soguk olayı bu kadar erken olmaz 7 gün de
-
Size diyebileceğim şudur arşive ulaşabiliyorsanız (ben ulaşamadım) yukarıdan aşağıya şimdiye kadar olan sistemleri bir inceleyin bakalım hangisi 20 günde gelmiş...
-