Ecmwf-Gfs -Model Paylaşımı Yorumlama

• Sibirya T.Y.B(GUGUL)  Angora  Sinan sabah öğle güncellemeleri için teşekkürler, elinize emeğinize sağlık abiler.

Takip ve yorumda bulunan herkese teşekkürler arkadaşlar.

Sibirya T.Y.B(GUGUL) Emeğin çok paylaşımlarda bu sezon , kazandığın puanlar ile Emektar üye oldun tebrik ederim :alkıs:

Birde Ben Şu Acemi Üyelikten Kurtulsaydım😅😅

• Bilmeyenler İçin Bütün Modellerin Toplam Yağışına, Toplam Kar Miktarına Ülke Ve İl Bazında Bakabileceğiniz Güvenilir Bir Site😊😊

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Polis01 (27 Aralık 2021 14:08).

• Kendi bildiğim kadarıyla şu AO ve NAO yu sizlere aktarmak isterim yanlışım olursa lütfen düzeltin,

AO tek başına negatif olursa soğuk hava güneye iniyor demektir.

bu durumda batı veya orta avrupa'ya inen soğukların doğusunda kalacağımız için nispeten ılık ve yağışlı havalar alabiliriz.

AO Salınımı kuvvetli negatif olduğunda AZOR bazen doğuya doğru genişler pidee olur.

o zamanda durgun ve yağışsız bir periyot olacaktır. (şuanda olduğu gibi)

AO güneye indiğinde AZOR YB Alanı baskı göreceği için NAO İndex değeride genellikle negatif olur.

AO ve NAO indeksi İzlanda siklonu ve AZOR Antisiklonunun kuzey atlantikteki birbirine olan dengesidir.

AO pozitif yani kuzey atlantik üzerinden güneye inmiyor ise NAO İndeks değeride pozitif yani AZOR YB Alanı aktif ve kuzey enlemlere çıkıyor

ise bize bu hareketlerin yansıması kuzey veya doğu yönünden olacaktır.

NAO Pozitif ise , AO yada kutup girdabı kuzeyden doğuya hareket gösterecektir.

AZOR'un uygun pozisyon alması durumunda soğuklar üzerimize akacaktır.

Varyasyonlar çok fazla bu yüzden geçmiş tarihlere bakıp analiz edip fikir edinebilirsiniz...

• Polis01 Hocam yorumunuzu sabote etmek değil amacım yanlış anlamayın ancak, tek başına 850hpa soğukları yeterli olmaz kar yağışı için 500hpa değerleride önemlidir, Thickness değerleri yani (kar kalınlıkdeğerleri) önemlidir.Kimi bölgede örneğin 850hpa da 0 derece yeterli olurken deniz seviyesi yeterliliği -7 ve -8 derece olması gerekir, daha bir çok faktör var 500hpa,700 hpa kalınlık değerleri için ancak ben sizin yorumunuza istinaden yanılmamanız için bunu yazmak istediğim...