Ama modellerin performansları teknoloji geliştikçe düşüyor bu da bir gerçek
Ecmwf-Gfs -Model Paylaşımı Yorumlama
-
Sinan -
30 Kasım 2021 21:28 -
Kapalı
-
-
- Resmi Gönderi
Şu siklonu bir ben sevemedim yaa
Sevilecek gibi değilki kerata kaç senedir kıyılar olarak kazık yiyoruz. Dek candır gerisi heyecandır 😅
-
Giritten Karadeniz'e tırmanan siklon gelmeyecek herhalde bu sene
-
- Resmi Gönderi
Giritten Karadeniz'e tırmanan siklon gelmeyecek herhalde bu sene
Atr de zor İskandinav blokajinda olur gibi.
-
Siklon bıçak sırtı bana göre tabi konumdan konuma degisir de iç kesimler kopar dek kraldır vurduğu yeri 10 dk da beyaza burur
-
- Resmi Gönderi
Siklon bıçak sırtı bana göre tabi konumdan konuma degisir de iç kesimler kopar dek kraldır vurduğu yeri 10 dk da beyaza burur
İç kesimler derken iç Anadolu ise siklonik yağışı güzel kar yapar dekler ulaşamaz
-
Evet iç kesimleri gömer kıyılar genelde sınırda kalıyor hep
-
- Resmi Gönderi
Zonguldakli67 bizim arkadaşlarımız şunu anlamıyor veya bilmiyor yapılan yatırımların hakkını veremeyen bir model bana göre ecmwf.
Aynen öyle bencede. Sanki gfs, gem, ukmonun çıktılarını ortalama alıp güncelleme yapıyor gibi. Hadi sekiz 10 gün tamam da 3 gün sonrayı bile tutturma oranı çok düşük.
-
Araliksiz dek olacak bide değme keyfine 2012 ocak 2008 Şubat 2016 ocak 2021 ocak gibi
-
- Resmi Gönderi
Süper
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ama işte 240 144 de foslar buda
-
- Resmi Gönderi
Aynen öyle bencede. Sanki gfs, gem, ukmonun çıktılarını ortalama alıp güncelleme yapıyor gibi. Hadi sekiz 10 gün tamam da 3 gün sonrayı bile tutturma oranı çok düşük.
Sohbete dönüştürmek istemiyorum ancak gfs bu alemde benim en sevdiğim modeldir en azından hakettiği bir tutarlılığı var ecmwf ise berbat.
-
- Resmi Gönderi
30-90 enlem bölgesel ruzgarlarina bakmaya çekiniyorum belkide sistem dogulayacak .
-
- Resmi Gönderi
Sohbete dönüştürmek istemiyorum ancak gfs bu alemde benim en sevdiğim modeldir en azından hakettiği bir tutarlılığı var ecmwf ise berbat.
La ne olacak birazda biz sohbet edelim 😅 gfs global olduğu halde coğrafyamızda etkili tahminleri var. Ecmwf bey sadece Avrupa odaklı olduğu halde önünü göremiyor
-
30-90 enlem bölgesel ruzgarlarina bakmaya çekiniyorum belkide sistem dogulayacak .
Burada onu anlatmaya çalışıyorum izlanda doğuya doğru iteleyecek azorun yükselmesine bakmayın tam yükselemeden yan yatması olası bir durum zaten.
-
- Resmi Gönderi
Zonguldakli67 o zaman bir yandan bilgilendirme yapalım gfs beyi neden sevmiyor arkadaşlar veya ecmwf i neden daha çok seviyorlar ya da icon neden yakın vadede daha tutarlı açıklaması burada
Gfs düşük çözünürlüklü modeller arasında bulunuyor ecmwf ve icon ise çok daha yüksek bu yüzden onların sunduğu parametreler daha ince hesaplamalar sonucu sunuluyor.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -