Ecmwf-Gfs -Model Paylaşımı Yorumlama
-
Sinan -
30 Kasım 2021 21:28 -
Kapalı
-
-
Yazımda da belirttim kodlamalar kendinden üretilmiyor bunları insanlar teknoloji yardımıyla yapıyor.yapmak ayrı birşey, modellerde görünen bu verileri insanlar bilgisayara girmiyor uydu aracılığıyla baglantılı olan bu modeller kendisine sunulanı da bize sunuyor.neden biz 15 gün sonra -16 lık çekirdekli soğukları gün geldiğinde aynı tarife ile alamıyoruz? İşte bunu da araştırmak lazım insanların elinde degil bunu aynı şekilde sunmak.atmosfer bir kumar gibidir.hersey yolunda giderken bir volkan patlamasının atmosfere ne gibi zararları oldugunu nelerin bir anda degişecegini az çok biliyorsunuz.küresel ısınmanın da ne gibi etkileri var görüyoruz 10 yıl önce modeller daha tutarlı degilmiydi en azından 15 gün sonra görünen sistemler geliyordu şimdi öyle bir durum söz konusu degil bunu tartışmaya açmak gerekir çok uzun ve konuşulacak bir konu winter kardeşim yeri olmadığı için çok yazmıyorum sana da iyi geceler 🙂
konuya müdahale etmek istemedim ama şunları söylemeden geçemeyeceğim ben yazılım mühendisliği mezunum,10 sene önceki yapay zeka algoritmalarıyla şimdikiler arasında dağlar kadar fark var şuan günümüzde'ki teknolojiyi 10 sene önce düşünebilir miydiniz keza meterolojinin'de öyle oldugunu düşünüyorum sizin cümleniz kendiniz ile çelişiyor ileri giderken geriye gitmek ?
-
-
Yazımda da belirttim kodlamalar kendinden üretilmiyor bunları insanlar teknoloji yardımıyla yapıyor.yapmak ayrı birşey, modellerde görünen bu verileri insanlar bilgisayara girmiyor uydu aracılığıyla baglantılı olan bu modeller kendisine sunulanı da bize sunuyor.neden biz 15 gün sonra -16 lık çekirdekli soğukları gün geldiğinde aynı tarife ile alamıyoruz? İşte bunu da araştırmak lazım insanların elinde degil bunu aynı şekilde sunmak.atmosfer bir kumar gibidir.hersey yolunda giderken bir volkan patlamasının atmosfere ne gibi zararları oldugunu nelerin bir anda degişecegini az çok biliyorsunuz.küresel ısınmanın da ne gibi etkileri var görüyoruz 10 yıl önce modeller daha tutarlı degilmiydi en azından 15 gün sonra görünen sistemler geliyordu şimdi öyle bir durum söz konusu degil bunu tartışmaya açmak gerekir çok uzun ve konuşulacak bir konu winter kardeşim yeri olmadığı için çok yazmıyorum sana da iyi geceler 🙂
o kodlamayı bir insan sonucunda o bilğisayarın işletim sistemine ekliyor. Misal benim günlük kaç litre su içtiğimi bir süper zeka çözebilir mi hayır. Ben o bilğisayara yaşımı boyumu vucut kitle endeksimi girersem anca oradan az çok kestirir değil mi!
Eskiden daha fazla tutarsızlık vardı bundan adım gibi eminim. Şimdi ki durum senin de bahsettiğin gibi küresel ısınma aşırı ileri değişim buzulların yok olması dogal afetlerin artması vs vs bunlar şuan ki süper zeka ve bu işin ordinaryusu metafizik hocalarına bile hata yaptırıyor.
Son olarak konu istersen açayım ne kadar istersen. Konu blog site bile açarız
İyi geceler
-
Doğu Anadolu
-
konuya müdahale etmek istemedim ama şunları söylemeden geçemeyeceğim ben yazılım mühendisliği mezunum,10 sene önceki yapay zeka algoritmalarıyla şimdikiler arasında dağlar kadar fark var şuan günümüzde'ki teknolojiyi 10 sene önce düşünebilir miydiniz keza meterolojinin'de öyle oldugunu düşünüyorum sizin cümleniz kendiniz ile çelişiyor ileri giderken geriye gitmek ?
Madem ileriye gidiliyor bana modellerde 15 gün sonrasında görünen -16 lık soğuk çekirdeği model getirsin o gün bende o zaman diyim ki tamam yapay zeka atmosferden daha akıllı atmosferi yendi diyim.böyle birşey olabilirmi yani siz benim demek istediğimi farklı şekilde anlıyorsunuz arkadaşlar yazılımlar, algoritmalar, modeller bütün bunların ana temeli nereye bağlı atmosfere bu kadar basit.atmosfer diyor; ki ben ne dersem o kardeşim.
-
- Resmi Gönderi
ustat 4-5 senedir uzerinde calistigim bir projem var. yaklasik 10 kisilik bir arkadas grubu ile gelistiriyoruz onumuzdeki sene teknofete yetistirmeye calisiyoruz. ucan sistemlerin uzerindeki sensorler ve kara istasyonlari ve yapay zeka ile 30km capta onunde ve ardindaki hava muhalefetlerini tahmin edip bunlardan kacinma kacinarak gorevine devam edebilme sinyalizyonunu saglayabilmesi icin gorev menzili ve ana istasyonu arasinda en iyi baglatiyi saglayabilme pozizyonunda bulunabilme ve guvenli bir piste guvenli inis yapabilmesi uzerine bir takim kucuk algaritmalar iceriyor bu modellerin yaptiginin 50binde biri kadar ve inan cok zor. varsa destegin kabul ederim. ama su olayi surada kapatalim lutfen yapay zeka ve teknolji ile ilgili konulari kucumseyip burada kimseyi rencide etmeyelim hepimiz buradabu modelleri takip ediyor ve bundan mutluluk duyuyoruz.genclerimizi yanlis yonlendirmeyelim ve bu son msj olsun bu konuda artik guncellememizi takip edelim. lutfen ama burasi model paylasimi konusu.
-
Doğu Anadolu
Bu sene dogal gaz kömür parası senden yaso
-
ülkenin kuzeyi,doğusu yagış alıyor iç anadolu kuru soğuk yemeye devam, ülkecek şöyle sağlam sistem alamıcaz mı
-
- Resmi Gönderi
Doğu Anadolu
Ohoo zibiryaya gerek yok 😅
-
Ecmwf ile aynı gidiyor aşagı yukarı
-
-
-
>>>WinteR<<< mehmet civan yapay zeka konusu çok derin bir konu modellerden çıkıp farklı boyutlarda da konuşulur siz benim demek istediğimi anlamışsınızdır ben de sizin sorun yok 🙂
-
azor dik dur aslanım hedef iskandinavya
-