- Resmi Gönderi
Sürekli gfs tepki varda belkide ecfm sacmaliyor bilemeyiz
İste işlerine gelmeyince batılı veya doğulu geldi diyorlar kötü diyorlar sonra ben sevmiyorum böyle olunca.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturSürekli gfs tepki varda belkide ecfm sacmaliyor bilemeyiz
İste işlerine gelmeyince batılı veya doğulu geldi diyorlar kötü diyorlar sonra ben sevmiyorum böyle olunca.
ECMWF ile gfs arasında bir ton fark var
Hala ecmwf ve gfs konuşuyoruz farkli modellere bakmiyoruz daha yüksek çözünürlüklü
Hala ecmwf ve gfs konuşuyoruz farkli modellere bakmiyoruz daha yüksek çözünürlüklü
Diğer modeller de ecmwf gibi göstermeye başladı Ukmo en tutarlısı bence ECMWF yi yanına çekti
Ozaman ben oalya girimde daha fazla büyümesin JMA hepsinden daha tutarlı :D her neyse devam edelim modeli takip etmeye
Katılmıyorum…. Çözünürlük diyorsunuz ecmwf ve icon çözünürlüğü gfs fazla ikisinin çıktısı bir biri ile örtüşüyor ama gfs her çıktısında bir birinden alakasız çıktılar sunuyor
Katılmıyorum…. Çözünürlük diyorsunuz ecmwf ve icon çözünürlüğü gfs fazla ikisinin çıktısı bir biri ile örtüşüyor ama gfs her çıktısında bir birinden alakasız çıktılar sunuyor
Dikkatli okursanız diğer yorumları icon modelinden bahsettigimi anlayabilirsiniz ama gfs siklon konusunda önemli model
Bu derece batılı olması kimsenin yararına değil. Nedeni ise hem anadolu üzerindeki termik yüksek basıncın hem de üstten Azorun siklonu sıkıştırması. Böyle olunca da sistem olduğu yerde eriyor ve soğuklar tam olarak giriş yapamıyor.
GFS hayal dünyasında ana çıktı da kontrole bakarım daha iyi ve ortalamaya
Bunada bir yorum bekliyorum kötü veya iyi kendisi icon.
Dikkatli okursanız diğer yorumları icon modelinden bahsettigimi anlayabilirsiniz ama gfs siklon konusunda önemli model
Dediğiniz modellerden örnek veriyorum işte bende gfs savunuyorsunuz bende diyorum ki kendi çıktılarıyla çelişiyor ecmwf ukmo icon çıktılarıyla benzerlikleri kıyaslayın birde gfs bakın
Sabah guncellemesi daha iyiydi
Arkadaşlar konuyu sohbette tartışsanız modeli takip ediyoruz ya hani rica etsem tatsızlık çıkmasın veya model takibi bitince