Ecmwf-Gfs -Model Paylaşımı Yorumlama

• Model üzerinden tartışıyoruz

Eren anlıyorum model üzerinden tartıştığınızı fakat model takibi sırasında böyle tartışmalar olmasa iyi olacak gibi :) model takibi bitince görüşlerinizi sunarsınız çünkü sadece o model güncellemesi hakkında konuşulursa daha iyi olur icon,gem,jma bunlar diyer modeller burda sadece ecmwf ve gfs paylaşımı yapılıyor dimi

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Hasan61 (18 Ocak 2022 12:20).

• The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Resmi Gönderi

Eren anlıyorum model üzerinden tartıştığınızı fakat model takibi sırasında böyle tartışmalar olmasa iyi olacak gibi :) model takibi bitince görüşlerinizi sunarsınız çünkü sadece o model güncellemesi hakkında konuşulursa daha iyi olur icon,gem,jma bunlar diye modeller burda sadece ecmwf ve gfs paylaşımı yapılıyor dimi

Yok her seferinde ecmwf i bir yükseltme çabası görüyorum çoğu kişide bana göre gereksiz kendisine milyon dolarlık yatırımlar yapıldı ancak hala beklenen performans yok batılı gelince gfs veya başka model kötü deniliyor sebep ? Çünkü istedikleri yere kadar soğuk girmiyor bolgecilik yapılıyor sonra dışardan gelen biri baksa bu işten anlamayan sistem yok sanacak.

• Yok her seferinde ecmwf i bir yükseltme çabası görüyorum çoğu kişide bana göre gereksiz kendisine milyon dolarlık yatırımlar yapıldı ancak hala beklenen performans yok batılı gelince gfs veya başka model kötü deniliyor sebep ? Çünkü istedikleri yere kadar soğuk girmiyor bolgecilik yapılıyor sonra dışardan gelen biri baksa bu işten anlamayan sistem yok sanacak.

burda haklısın ne diyim daha hiç birşey net değilken bunlarda konuşmamalı bence :) daha kaç gün var arada kaç takla atacak modeller bize sadece çıktı sunuyor biz senaryolara ve ortalamalara bakalım :)

• The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Akşama değişir şu senaryo yu veren başka model yok. Sistemi en güzel hali ile alacağız inşallah kimsenin hiç şüphesi olmasın. Çarşamba akşamı modeller son noktayı koyar. Perşembe günü meteoroloji yoğun kar yağışı ikonlarını koymaya başlar :kar::kar::kar:B)