Yani illada 850 de -8 güzel örtü için -12 olacak diye bir kaide yok.Tabi ki soguk arttıkça kalite artar orası ayrı bir durum.-8 ile poyrazla kky da gördük
Ecmwf-Gfs -Model Paylaşımı Yorumlama
-
Sinan -
30 Kasım 2021 21:28 -
Kapalı
-
-
-4 sahillerde yağması imkansıza yakın , grapuel yağış düşebilir sadece . senin dediğin -8 +karayel ile olur. Kar yağışı için en az-10 gereklidir ve güzel şekilde örtü için -12 üzeri olması lazım 850hpa.
-1 ile kar yağdığını biliyorum üsküdar sahile. Balkanlarda soğuk çekirdek olduğu takdirde "Karayel" ile 850hpa da -0.1 olması yeterli kar düşmesi için.
Mesele karadeniz sıcak olur rüzgar yönü poyraz olur 850hpa da -10 bile kar yapmayabilir sahillere.
-
-1 ile kar yağdığını biliyorum üsküdar sahile. Balkanlarda soğuk çekirdek olduğu takdirde "Karayel" ile 850hpa da -0.1 olması yeterli kar düşmesi için.
Mesele karadeniz sıcak olur rüzgar yönü poyraz olur 850hpa da -10 bile kar yapmayabilir sahillere.
Ben şahsen hiç görmedim mümkünse 850hpa da -1 ile yağan kar yağışının görselini yada hangi sistem olduğunu söyleyebilimirsiniz ?
-
20 Aralık 2012 sistemi
Yotubede o tarihe ait görüntüler var dilersen izleyebilirsin de , Buna inanmak için bir kanıta ihtiyacın yoktu bence. Üst seviye donma seviyesinde ise , yer seviyesi de soğuksa kar yağışı mümkündür. 850hpa'da -0.1 , Balkanlarda da güzel bir soğuk çekirdek bulunursa ve balkanların karasal yer soğuğu karayel ile taşınırsa, rahatlıkla kar yağar sahillere dahi.
850'de -8 olmazsa kar olmaz diye bir durum yok. Bu tip ezber bilgilerden kaçınmak yararımıza olur
-
- Resmi Gönderi
POLAT6152 Salih61 Sarp Özdoğan
Böyle sorulu cevaplı mesajlarınız özellikle bana çok faydalı..Elinize emeğinize sağlık.
Yazalım derim hep amaç,varsa kafamızda soru işareti tabi ki yazalım,savunalim, soralım.Bu forum böyle faydalı olur ve böyle kaynaşır.
-
- Resmi Gönderi
POLAT6152 Salih61 Sarp Özdoğan
Böyle sorulu cevaplı mesajlarınız özellikle bana çok faydalı..Elinize emeğinize sağlık.
Yazalım derim hep,amaç varsa kafamızda soru işareti tabi ki yazalım,savunalim, soralım.Bu forum böyle faydalı olur ve böyle kaynaşır.
Dayı konu senle ilgili değil😅 sen 3 derecede 2 derecede kar yağışı alıyon zaten 😅
-
Dayı konu senle ilgili değil😅 sen 3 derecede 2 derecede kar yağışı alıyon zaten 😅
😂
-
Sarp Özdoğan kanıt niteliğinde istemedim örnek olarak bi görsel istedim. yaklaşık 8 senedir böyle duruma tanıklık olmadım.
Az da olsa böyle durumlar oluyormuş onu anlamış oldum.
-
Gfs güncellemesi sabaha göre bayağı iyi ilerliyor
-
- Resmi Gönderi
-
Bu sene moda giremedik gibi anlık takipler çok güzel oluyordu
-
- Resmi Gönderi
Bu sene moda giremedik gibi anlık takipler çok güzel oluyordu
Az kaldı
-
- Resmi Gönderi
-
- Resmi Gönderi
-4 sahillerde yağması imkansıza yakın , grapuel yağış düşebilir sadece . senin dediğin -8 +karayel ile olur. Kar yağışı için en az-10 gereklidir ve güzel şekilde örtü için -12 üzeri olması lazım 850hpa.
1.si kar yağışı için -8,-9 yeterlidir,-6 ve karayel ile kar yagisida oluşabilir 2.si ise -12 ve üzeri değil -12 ve altı
-
Sarp Özdoğan kanıt niteliğinde istemedim örnek olarak bi görsel istedim. yaklaşık 8 senedir böyle duruma tanıklık olmadım.
Az da olsa böyle durumlar oluyormuş onu anlamış oldum.
Salih karayelli sistemlerde dewpoint modeline direkt değişime etki eder. Donma noktası bir anda + lı degerlerden - li degerlere gelir. Yer seviyesi sıcaklığını da etkilidiği gibi devam eden yağışın donma, kar, sulu kar olarak düşmesine etki eder. Karayel kuvveti de önemli. Sarp hocanın bahsettiği sistemi hatırlıyorum.
-