Senaryo desteği gerekiyor artık vade yaklaşmışken.
Ecmwf-Gfs -Model Paylaşımı Yorumlama
-
Sinan -
30 Kasım 2021 21:28 -
Kapalı
-
-
Geçen sene de aynı durum olduğunda forumda bir tahminci tarafından 21 aralık tarihinden önce bir şey beklenilmemesi gerektiği, durumun güneş ışıklarına bağlı olduğu söylendi. Yanlış bir bilgi ise tepkinin bana değil asıl sahibine verilmesi gerekiyor. Konuyu daha fazla meşgul etmemek için uzatmıyorum iyi günler.
-
Çok güzel çıkmış
-
Gfs ye bak sen yağışlar harika umarım bozulmadan gelir böyle ama çok değişecektir. 2 günde değişen modellerin bir hafta sonrasına umut bağlamak zaten saçmalık olur.
-
- Resmi Gönderi
Geçen sene de aynı durum olduğunda forumda bir tahminci tarafından 21 aralık tarihinden önce bir şey beklenilmemesi gerektiği, durumun güneş ışıklarına bağlı olduğu söylendi. Yanlış bir bilgi ise tepkinin bana değil asıl sahibine verilmesi gerekiyor. Konuyu daha fazla meşgul etmemek için uzatmıyorum iyi günler.
O anki verilere göre öyle demişse normaldir. Veriler bu sene aralığın 3.ve 4.haftasını işaret ediyordu. Senin dediğin gibi aralığın 21 sen önce kar beklenmemeli tezi yanlış
-
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Düşününce, önceki güncellemeden çok fark yok. Sinoptik desen benzer ancak bu güncellemede daha 144. saatte bile Avrupa üzerindeki yüksek basınç ve Azor adaları üzerindeki destek çok daha barizdi. Akşam yine güncellemenin aynı saatlerinde bu detaylara dikkat edin.
-
- Resmi Gönderi
Ben 20 Aralık ta neler olacak oraya odaklandım
-
Endeksler dün toparlanmıştı modellerin azoru zayıf göstermesi tuhaftı bu çıktı ile düzelmeler oldu.Tekrar ediyorum Kar geliyor
-
Bu arada İstanbul 21-22 gibi görsel kar yağışına kısa süreli de olsa hazır olsun
-
Gfs ayın 21 deki soğukları 1-2 tık artırmasını bekliyorum
Tamda tahmin ettiğim gibi inşallah bozmaz artık bu günden sonra
-
ve gfs öğle güncelleme toplam kar
-
Konu burası değil ama gem modelini tebrik ederim ilk güncel ve doğru veriyi sabah gem işledi.Ardından gfs öğlen çıktısı ile düzeltme yaptı..
-
Bomba gibi.
Şimdi sıra diyagramda -
Geliooo
-
- Resmi Gönderi
Konu burası değil ama gem modelini tebrik ederim ilk güncel ve doğru veriyi sabah gem işledi.Ardından gfs öğlen çıktısı ile düzeltme yaptı..
Gem modeli tavşan atlet gibi hocam😊 geçen sene de başarılıydı
-