Ecmwf-Gfs -Model Paylaşımı Yorumlama

• Eps Verileri Bu Şekilde

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

eps de koparmış bir tek ecmwf koparmıyor sanırım?

• 2015 yılında aynı bu tarz bir ull durumu oldu son 12 saate değişti Ecmwf de dogu Karadeniz dogru inecek ull yaklaşık 800 900 km batılayıp İstanbulu etkisi altına aldı

• Ortalamaya göre gene ULL tam kopmuyor, hafif batılama var bence. ULL koparan senaryo 10 15 tane falandır ecmde

Ull Ukrayna üzerinden geldiği için sistem yönü zaten batılı geliş yapıyor. Dogulama olmaz ise yine Marmara şansını korur

• 2015 yılında aynı bu tarz bir ull durumu oldu son 12 saate değişti Ecmwf de dogu Karadeniz dogru inecek ull yaklaşık 800 900 km batılayıp İstanbulu etkisi altına aldı

ısrarla ull yi doğu karadenize verirken son saate marmaraya vermişti hatırlarım o zamanı hocam .D bizde baka kalmıştık sadece :D

• Perşembeden sonra tam kış moduna giriyoruz allahın izniyle, rabbim tüm ülkemizi için en iyisini verir inşAllah. Kazasız belasız bir kış olur umarım

:türkiye: Winter Starting Turkey  :türkiye:

Ben aslında 19 itibariyle bekliyordum açıkcası Aralık sonu da 19 - 21 ocak da mini salınım ardından şubat başı büyük bir sistem olacağı öngörüsündeydim

• ECMWF ANA ÇIKTI

ECMWF SENARYO ORTALAMASI

Tothenamadı

• Ben aslında 19 itibariyle bekliyordum açıkcası Aralık sonu da 19 - 21 ocak da mini salınım ardından şubat başı büyük bir sistem olacağı öngörüsündeydim

Hocam atmosfer 15inden sonra ciddi bir harekete geçiyor ve ocak sonu zonal rüzgaları tekrar güçleniyor şunatta zayıflayıp güney enlemlere soğuk atakları yapma olasığı bi hayli yüksek, sibirya çalışcakmı ben onu merak ediyorum :) gugullll