Ecmwf-Gfs -Model Paylaşımı Yorumlama

• Resmi Gönderi

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ben su mesajida yazayim kapatayim konuyu. cunku ortada bir yanlis anlasilma var. ben ecmwf olsun gfs olsun gibi bir ifade kullanmadim ben sadece msj lari okurken nihai olarak ecmwf nin iyi gfs nin daha kotu bir cikti sundugu gibi bir algi oldugunu farkettim. onu duzeltebilmek manasinda yazdim. halbuki dikkatlice bakildiginda gfs yanlis olsun dogru olsun bunu kastetmiyorum. gfs ic anadoluda dogu anadoluda ve sanirim orta karadenizin kucuk bir kisminda 5-10cm lik daha dusuk verirken ulke genelini kar nem ve yagis olarak neredeyse 1.5-2 ye katlamis. ve kar alamayan cogu ilimize kiyilarimiza kar vermis. ben kimseyi kirmak yada bir yarisa girmek degil bu hatanin farkina varilmasi icin konuya dahil oldum.

iyi forumlar arkadaslar. ulkemiz ve hepimiz icin en guzeli olsun insallah cok uzun zamandir bekliyoruz. <3:türkiye:<3

(cok ozur diliyorum ben paylasim oldugunu farkedemedim)

Abi gfs çözünürlüğü düşük olduğu için kky kar olarak geçiyor ve bizim bölge için çok kötü çıktılar veriyor ecm ise istikrarlı gidiyor ve daha gerçekçi geliyor birde kar haritaları hiç bir zaman yüz yüz tutmaz en iyisi anı yaşayıp görmek

• The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Güncellemiz burada sona ermişlitir takip eden arkadaşlara ve güzel yorumları için teşekkür ediyorum.

Canınızı sıkmayın arkadaşlar önümüzde 18-19-20Ocak sistemi var onu bi atlatalım o sistem içersinde bu sistemi takip ederiz bu veriler sonuçta kesin birşey sallanmıyor hergün değişiyor hergün demiyim saniyede bir değiştiğide oluyor.

Bol Bol Karlı Bir Kış Yaşıcaz :)

Sabrın Sonu Selamettir.

• Resmi Gönderi

Güncellemiz burada sona ermişlitir takip eden arkadaşlara ve güzel yorumları için teşekkür ediyorum

canınızı sıkmayın arkadaşlar önümüzde 18-19-20Ocak sistemi var onu bi atlatalım o sistem içersinde bu sistemi takip ederiz bu veriler sonuçta kesin birşey sallanmıyor hergün değişiyor hergün demiyim saniyede bir değiştiğide oluyor.

Bol Bol Karlı Bir Kış Yaşıcaz :)

Sabrın Sonu Selamettir.

Eline emeğine sağlık Hasan

Takip ve yorumlar için herkese teşekkürler arkadaşlar

• 84.saatte trakyadan giriş yapan kar yağışı 240 saat civarları marmarayi terk ediyor😊

Peki görmedim ben yine de Marmara Trakya dışında ay sonuna kadar bişey vermedigini değiştirmez

• Resmi Gönderi

Peki görmedim ben yine de Marmara Trakya dışında ay sonuna kadar bişey vermedigini değiştirmez

Herkes Samsun'da veyahut başka yerde oturmuyor. Lütfen kendi bölgenize iyi bir güncelleme gelmeyince diğer üyeleri yaniltacak yorumlar yapmayalım.

• Karadenizli hemşerilerimin buraya gelip "sistem marmaranın oldu bize niye yok, benim evime yağmazsa kabul etmem " gibisinden cümleleri kabul etmiyorum.

modelden modele sizde güncel konuşmayın.

Bu sene hangi modelin daha başarılı olduğunu modeli takip eden arkadaşlar anlayabilir burada bunu tartışmayın.sorularınız varsa karadeniz başlığından sorabilirsiniz.

Sağda solda yaşanılanları bu forumda yapmayalım daha dikkatli olalım

• Resmi Gönderi

Karadenizli hemşerilerimin buraya gelip "sistem marmaranın oldu bize niye yok, benim evime yağmazsa kabul etmem " gibisinden cümleleri kabul etmiyorum.

modelden modele sizde güncel konuşmayın.

Bu sene hangi modelin daha başarılı olduğunu modeli takip eden arkadaşlar anlayabilir burada bunu tartışmayın.sorularınız varsa karadeniz başlığından sorabilirsiniz.

Sağda solda yaşanılanları bu forumda yapmayalım daha dikkatli olalım

:alkıs::alkıs: