Gfs İle Alakası Yok Son Saatlerin
Ecmwf-Gfs -Model Paylaşımı Yorumlama
-
Sinan -
30 Kasım 2021 21:28 -
Kapalı
-
-
Arkadaşlar 1 icisi siklonun merkezine bakmayın siklon merkezini baz alarak yorum yapmayın. Gayet güzel yerde siklon hatta çok çok iyi verdi.
2 inci si ise soguklar gfs ve diger modellere göre daha da iyi soguk çekirdek daha da Trakya ya oturmuş.
-
İzobarlarin durumu dek'e uygun mu?
Soğuk çekirdek istanbula çok sokulmamalı o kadar
Sıklon çok oynak ve sürekli yer değiştiriyor Bir Ege sonra Akdeniz ve Karadeniz arasında üçgen oluşturuyor buda yağışı günlük hatta saatlik olarak etkileyecektir,araliklarlada olabilir veya dek işin içine girer ikisi birden sürekli ve etkili tipi şeklinde kar da bırakabilir,bunu ancak günün 1 gün öncesinden anlayabiliriz,yağış konusu böyle.. hergun bir önceki güne bakarak gidilir.
-
ECMWF - Akşam güncellemesi sona ermiştir arkadaşlar , benimle ile bilrikte takip eden arkadaşlara ve güzel yorumları için teşekkür ediyorum GFS gece güncellemesinde görüşmek üzere.
Rica ediyorum sadece model hakkında konuşulsun hayır tamam yine sohbet oluyorda şunları kabul etmiyorum çok kötü off bu ne kendi konumunna güzel gelmeyip başka biyere güzel geliyorsa şükür et ülke senin ülken ağaçlarımız topraklarımız barajlarımızın ihtiyacı var, Allahın izniyle tüm türkiye kara gömülecek bu yıl
SON OLARAK ;
Türkiye Asıl Kışa Merhaba Diyor
-
İşaretli alan kadar yağış içerecektir. Siklon merkezine aldanmayın
-
Hocam neden diye sorma ayıptır. Böyle bir sistemde bile sıradan kar alıyorsa Avrupa yakası olarak ağlayalım bı zahmet.
Bakın,sistem saatler geçtikce kendisini geliştirecek,az veya çok, yağan kar yerde,ağaclarda çatılarda duracak,bence çok güzel,soğumuz var
-
İşaretli alan kadar yağış içerecektir. Siklon merkezine aldanmayın
Yani hocam yağïş şuan gözükenden fazla mı olacak
-
Sibirya T.Y.B(GUGUL) eline sağlık
-
- Resmi Gönderi
Model takip sayfasında bu saatten sonra İstanbul neden böyle, Ankara neden böyle şu il neden böyle gibi yorumlar silinecektir. 7 tane bölgenin ayrı ayrı konusu varken gelip buraya yazmanıza bir anlam veremiyorum.
-
Yağış geliş açısı çizdiğim gibi güney batı kuzey dogu gibi gelişecek.
Siklonun merkezi her zaman sıcak olur zaten model lodos ile gelişiyor.
-
Zonguldakli67
19 Ocak 2022 21:01 Konuyu kapattı. -
Yani hocam yağïş şuan gözükenden fazla mı olacak
Evet
-
- Resmi Gönderi
Sefa kazancc Sibirya T.Y.B(GUGUL) elinize sağlık 👏
-
- Resmi Gönderi
Paylaşım yapan arkadaşlar, yorumlayan, takip eden herkesin emeğine sağlık, gece güncellemesi ve sonrası daha iyiye giderek haftasonu güzel sisteme uyanalım İnşallah
-
- Resmi Gönderi
ECMWF - Akşam güncellemesi sona ermiştir arkadaşlar , benimle ile bilrikte takip eden arkadaşlara ve güzel yorumları için teşekkür ediyorum GFS gece güncellemesinde görüşmek üzere.
Sefa kazancc Sibirya T.Y.B(GUGUL) elinize emeğinize sağlık abiler.
-
Whisper
19 Ocak 2022 21:03 Konuyu kapattı. -
-