- Resmi Gönderi
Ecmwf-Gfs -Model Paylaşımı Yorumlama
-
Sinan -
30 Kasım 2021 21:28 -
Kapalı
-
-
- Resmi Gönderi
240 ta sistem iner derim
-
- Resmi Gönderi
Şimdi azorcuğumuzun kafasını ezen bir izlanda olmazsa 240 ta yeni sisteme merhaba deriz
-
Arkadaş ben bu güncellemeye okeyimm böyle gelsinn
-
Hocalarım cevaplarsanız sevinirim. - 42 varken dek neden güçlü değil? Kaçırdığım bir yer mi var? Ya da klasik gfs mi?
-
- Resmi Gönderi
Hocalarım cevaplarsanız sevinirim. - 42 varken dek neden güçlü değil? Kaçırdığım bir yer mi var? Ya da klasik gfs mi?
Yok model hesaplayamıyor deki o anlık ancak 6 saat sonrası gibi bir süre olursa o zaman yüksek çözünürlüklü modeller daha iyi oluyor
-
izobar sorunu ve rüzgar durumu. sadece 500 hpa yetmiyor
-
Bir şey sorucam pek bilmediğimden soruyorum. Bu Karadeniz'de niye Akdeniz gibi Ab ler oluşmuyor ?Yoksa oluşuyorda modeller filan mı göremiyor
Oluşuyor aslında hazar denizinde felan ama Akdeniz kadar etkin derin olmuyor .
Akdenize dalış yapan jetler daha güçlü sürkülasyon rüzgar darbeleri bu akdenizde daha çok sık. Zaten alçak basınç olayı haraketli hava olayı demek
-
- Resmi Gönderi
Bir şey sorucam pek bilmediğimden soruyorum. Bu Karadeniz'de niye Akdeniz gibi Ab ler oluşmuyor ?Yoksa oluşuyorda modeller filan mı göremiyor
ege'de derin ab neden oluşmuyor bu soğuklara tepki olarak?
Ben yazsam olmaz fazla bilgi ederim..
Konu içinde öğrenmeye yardımcı olur bı el atalım abiler
Edit ve gelmiş ilk soruya
İkincisi ?
-
- Resmi Gönderi
-
Orda genellikle dek oluyor. Tam bilmiyorum nedenini bendw
-
ege'de derin ab neden oluşmuyor bu soğuklara tepki olarak?
Hareketsiz hava boş hava var yani yüksek basınç
-
- Resmi Gönderi
5.5 km yukarısı soğuktan yanıyor
-
İzobarlar sık ve dikey olması lazım ondan yağışı az gösterir.
-
Yağışların oturması için hangi saat aralığında olması lazım? Her güncelleme farklı.
-