- Resmi Gönderi
10 ARALIK
GFS
ÖĞLE GÜNCELLEMESİ
GİF atalım bari
İkinci yarı
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur10 ARALIK
GFS
ÖĞLE GÜNCELLEMESİ
GİF atalım bari
İkinci yarı
Görüntüler güzel senaryo denemeleri devam ediyor. Her ne kadar süper pc bilgisi olsa da ara da ufak tefek parazit görüntüler var. Kış mevsiminin ilk ciddi sistemi kutup sogukları olarak gelişmekte.
Peki bu sistem ne anlama geliyor. Gücünü ve yolunu kutup yükseği İskandinav yükseğinden alan bir sistem karadeniz kıyı şeridi özelikle batı ve orta Karadeniz için Marmara bölgesi İstanbul gibi şehirlere deniz etkisi kar sistemi. Bunun yanında geçen sene yaşadığımız vorteks olayları da yaşanabilir.
Azorun etkisiz olduğu Grönlandın da yüksek basınç etkisinde olduğu bu sıralar İzlanda( arktik) kökenli soguk sistemler alma şansımız zayıf şuan. Azor sırtı sayesinde gelişen bu sistemler için henüz modeller de kararlılık yok.
Gelişecek sistem 20 Aralık sonrası bu 24 Aralık da olur 28 de gelmesi beklenen sistem kutup sistemi İskandinav yükseğinin üzerimize tam yatmadan gelişmesini bekleyeceğiz.
Dün gece ki gibi gfs de tam sogukların giirş yerine yatay pozisyon alıp orayı Bi nevi bloke eden İskandinav yükseği görürsek. Başka zamanı başka sistemleri bekleyeceğiz.
Şuan ki attığım görsel görünümü güzel. 2 tane siklon var bunlar Girit ve ordan karadeniz yolculuğu yaparsa bize yine etkili kar için vorteks söylentileri yine çıkar.
Hepinize iyi haftalar dilerim
İskandinav yükseğinin yeri ve konumu çok iyi yukarda bahsettiğim gibi üzerimize tam yatay hal almadan duruş gösteriyor. Yine siklonlar da İtalya üzerinden ege ye dogru hareket ediyor .
Tek sıkıntı kutup yükseğinin desteği olmaması bu da İskandinav yükseğinin tepesindeki alçak basınçdan dolayı. O kanal açılırsa sibirya direkt kırım ordan Karadenize iner
Gefs 6. Senaryo Wooowwwww😎😎
10 ARALIK
ECMWF
AKŞAM GÜNCELLEMESİ
Eline Sağlık
Whisper eline sağlık dayı
Aralığı kaybediyoruz gibi
Aralığı kaybediyoruz gibi
Benim Yazdıklarım hikaye mi acaba Aralık için çok iyi olacak diye not yazmadım sadece model takibi yapıyorsunuz kırmadım da sizi
Benim Yazdıklarım hikaye mi acaba Aralık için çok iyi olacak diye not yazmadım sadece model takibi yapıyorsunuz kırmadım da sizi
Estağfurullah Sinan abi, ben asla öyle düşüncem olmadı,ağzımdan öyle bir şey de çıkmadı. Sizlere güveniyoruz tahmin başarınızı da asla göz ardı edemem. Yanlış anlaşılmasın bu söylemim.Benim içimde umudum varsa model takibi yapıp günlerce paylaşım yapıyorsam sizin sözlerinize inanarak,sizlerden güç alarak devam ediyorum. Sadece modellere bakıp yazmam belki talihsizlik olmuş olabilir o konuda haklısınız ama sizin tahminlerinize güvenmediğim anlamına gelmiyor asla
Estağfurullah Sinan abi, ben asla öyle düşüncem olmadı,ağzımdan öyle bir şey de çıkmadı. Sizlere güveniyoruz tahmin başarınızı da asla göz ardı edemem. Yanlış anlaşılmasın bu söylemim.Benim içimde umudum varsa model takibi yapıp günlerce paylaşım yapıyorsam sizin sözlerinize inanarak,sizlerden güç alarak devam ediyorum. Sadece modellere bakıp yazmam belki talihsizlik olmuş olabilir o konuda haklısınız ama sizin tahminlerinize güvenmediğim anlamına gelmiyor asla
Estağfurullah Bana Biraz Yoğun olduğumdan alelacele yazdım