- Resmi Gönderi
Ecmwf-Gfs -Model Paylaşımı Yorumlama
-
Sinan -
30 Kasım 2021 21:28 -
Kapalı
-
-
- Resmi Gönderi
-
- Resmi Gönderi
-
Azor yattığı sürece kırıntı soğuklar gelir anca bu da kötü geldi hadi hayırlısı..
-
- Resmi Gönderi
1 hafta zaman vermek lazım
-
Twitterda takip ettiğim kişilere göre anca cılız soğuk gelirmiş gidişat böyle
-
Gfs çok güzel bir sinoptik vermiş. Model takibi detaylı olarak yılbaşından sonra takip edilir. Sinan hocamızın belki de beklediği sistem olsa gerek. Daha önceden yazdım verilere göre 10 ocaktan önce ülkemiz kıyılar adına güçlü bir sistem beklentisi de olmasın. Veriler bunu gösteriyor. Ao ve NAO nötre faz meyilli değil. Ay sonu gibi nötr dogru yükseliyor. Fakat burda da Grönland blokesi var. Azorun balkanlar ve ülkemizin batısını da kapsayacak şekilde üzerimize yatmasının ana nedenlerin biri.
Peki gidişat olarak ne görürüz hocam ben anlamam ao NAO vs vs.. İlerleyen günlerde 2 hafta boyunca sıkıcı görüntünleri göreceğiz daha berbat diyeceğimiz güncellemeler olacak. Burda beklentimiz Grönland bölgesinin bloke yapmasının kesmesi, akabinde atlantik üzerinde gelişen alçak basınçların gidişat koridorunun düzene girmesi ile azorun daha rahat pozisyon alması gerekli. Şuan modellerde basınç trafik sıkışması yaşadığından atlantik üzerinden gelişen güneyli kuvvetli jetler sıkışan trafikte İzlanda yı daha da kuvvetli hale getiriyor. Bu durumda azorun yükselmemesine azor koridorunun kapanmasına neden oluyor. GFS 384 saatlik modele baktığımızda tepede - 32 çekirdek kuvvetli bir soguk siklon mevcut. Azorun hamlesi burda çok önemli. Eger İzlanda koridoru açık bırakırsa tipik 2017 efsanesine benzer bir durum yaşayabiliriz. Bu durumların bu düzüne gelmesi ocak ilk haftasını kapatır. 10 ocak ve sonrasına bakar.
Herkese hayırlı geceler
-
- Resmi Gönderi
Eline sağlık >>>WinteR<<< hocam
Not: iki hafta çok ,bir haftaya çekelim onu
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Model de yine rahatsız edici durumlar olsada ufak tefek değişim ile ciddi bir sisteme dönme şansı var. Sol da İzlanda yine aktif canavar onun dogusunda balonlar onların tepesinde İskandinav yükseği (bu sistem için bize lazım değil) en tepe 990 lık. Merkez çekirdek gücü - 28 olan soğuk siklon. Soguk siklonun altındaki ab haraketi yönü sistemin kaderini belirleyecek. Azor biraz daha güçlü olursa 1040 civarı tadından yenmez. Girit civarı patlayacak siklon ise sistemi fitilini ateşler.
-
Eline sağlık >>>WinteR<<< hocam
Not: iki hafta çok ,bir haftaya çekelim onu
Tamam 2 hafta değil 14 gün
-
Efsanevi 2012 kışı bile 10 ocaktan sonra başladı 2021 kışı keza öyle o yüzden kış bitti diyenler boş nara atıyor hiç bişeyin bittiği yok ama kar yağışını cidden özledim özledik geçen sene tam bugün yerde kar vardı zaman çok hızlı geçiyor
-
- Resmi Gönderi
Efsanevi 2012 kışı bile 10 ocaktan sonra başladı 2021 kışı keza öyle o yüzden kış bitti diyenler boş nara atıyor hiç bişeyin bittiği yok ama kar yağışını cidden özledim özledik geçen sene tam bugün yerde kar vardı zaman çok hızlı geçiyor
Eline sağlık abim,aynen öyle..
-
- Resmi Gönderi
Geloooooo
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Hocam olay kar kış değil bence, yağış bile alamamamız beni ve başkalarını kötüyü düşünmeye itiyo
-
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Azor boşluğu yakalarsa güzel olur
-