- Resmi Gönderi
Çöp bu gece
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturÇöp bu gece
Yasin71 eline sağlık
güncelleme özeti ; izlanda ön planda, pozitif çıktı olabilir. Yukarıdaki soğuklar şahane en ufak değişimlerle neler izleriz neler...
Eline sağlık Yasin71
Eğer sıra yoksa GFS gece güncellemesini alıyorum.
Hayırlı olsun hocam gece sendeyiz
cok iyi bitti devamında azor kutup yuksegiyle birleşirdi sabahkinden kat kat daha iyi . eline sağlık Yasin71
cok iyi bitti devamında azor kutup yuksegiyle birleşirdi sabahkinden kat kat daha iyi . eline sağlık Yasin71
Bende sevdim ecmwf reiste bir sıkıntı göremiyorum 👏
Her insanoğlunun ister yaşlı, ister genç şu dünyada sevdikleri arasında kar ve kar yağışını izlemektir. izlemesi ayrı keyif veriyor Beyaz dünyayı kirinden pisliğinden arındıran kar yağışını bende olmak üzere herkes seviyor. Fakat gelelim bu kar ne Zaman yağacak? Ne zaman gelme ihtimali var? Evet ne zaman yağar onu bilmeyiz fakat ihtimallere bakarak hareket ediyoruz . Tıpkı şuan modelleri veren süper PC ve atmosferik verilerini takip ettiğimiz gibi. Şimdi değerli dostlarım arkadaşlarım. Burda yazılan çizilen şeyleri pür dikkat izleyen okuyan dostlarımız var.Site yöneticimiz Sinan kardeşimin aylar öncesinden tahminde bulunduğu yani ihtimalini verdiği sistem tarihi büyük olasılıkla öteleme yapacaktır. Yada dediği tarihte beklediği potansiyel de sistem gelmeyebilir.hep ihtimaller den bahsediyoruz çünkü meteoroloji de kesinlik yoktur.
Gelelim modellere ben model ve verilere göre konuşurum orta vade olarak model öngörüsü söylerim. Bundan 2-3 hafta önce sizlere kar sisteminin kıyılar adına gelme ihtimalinin düşük en erken 10 Ocak ve sonrası diye belirttim. Geçen haftada bunu biraz daha ileri taşıyarak 15-23 Ocak arasına çektim. Peki hocam neden böyle öteleniyor.? Modellere baktığımızda blokajlar üst üste gelişiyor. Tepemizde soğuk birikim yok iken inişe hazır bir tablo varken,tam tersi tepemizde soğuklar oluk oluk dururken blokaja giren modeller karışımıza çıkıyor.
Şimdi gelelim modellerin asıl yön tayinine modeller aşağı yukarı 96 saate kadar mutabık görüntüler verir bu 96 saaten sonra bariz değişime girer.
İlk güvenirlik saatler 72 saat
Orta seviye güvenirlik ise 144 saate kadardır. 144 saaten sonraki görüntüler hayal ürünü olsa da %30 gelme ihtimalinin olacağını gösterir.
Özetlemek gerekirse orta vade saatine kadar baktığımızda hiç iç açıcı şeyler yok. Yüksek basınç bir yana kuraklık cabası. Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak.
Hepinize iyi akşamlar
Yerimizi aldık bekliyoruz
Yerimizi aldık bekliyoruz
24 h ile beraber başlıyorum hocam.
066CEB64-F8AF-486D-A879-91AA2BF0C851.png0F2953FD-0828-447F-AB74-03D77CEFB103.png
24 h ile başlıyorum bilginize.