- Resmi Gönderi
Değişimleri görüyorsunuz eğer kör değilseniz bu lafım çok bilmiş trollere .
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturDeğişimleri görüyorsunuz eğer kör değilseniz bu lafım çok bilmiş trollere .
Değişimleri görüyorsunuz eğer kör değilseniz bu lafım çok bilmiş trollere .
Sence bir 2 gune izlanda cekilip sistemi bize indirir mi guncellemelerde
Sence bir 2 gune izlanda cekilip sistemi bize indirir mi guncellemelerde
Takip sistemi her şey olabilir belli +8 belki -8
2017 yılı efsane kış mevsiminde modeller de kafa karışıklığı devam etmiş sistem son 48 saate kadar büyük değişime uğramıştır. Ve efsane olmuştur. Normal kar yağışı sıradan bir sistem İstanbul gibi mega kentte yer yer 15 ila 40 cm kar kalınlığı yapmıştır.
Gelelim modellerin durumuna . Modellerde Noel öncesi veri girişleri eksik aslında ben 5 Ocak civarında yenilenmiş veriler ile modelleri bekliyordum. Son güncel verilere göre Ocak ilk hafta sonu sistemi hala güncel ecmwf bu akşam efsane düzeye gelecek şekilde sinyalleri vermiş .
Modellere rahatsız edici 2 önemli husus var 168 saatlik modelde siklon hareketi görüyoruz.avrupa üzerinden gelişen siklon diyrouz bu bize aslında avantaj sağlıyor. Sıradan balon bir ab olsa ciddi bir sıkıntı yaşarız. Siklonlar batı dan doğu ya doğru haraket eder. Burda direk doğulu hareket ediyor . Karadeniz kırım bölgesine doğru. 2017 efsanesinde ise orta Ege den giriş yapıp batı Karadenize doğru hamle yapmıştı.birinci sorunumuz siklonun yönü ve hareketi olacak.
2 husus ise 168 saatlik modele 1 gram azor desteğinin olmaması ufak bir hamle ile siklona yer açacağı gibi İzlandayi da bloke etmiş olacak.
Takibe devam diyelim. Bu işin düğümü pazar günü net çözülür.
Daha Çok Göster2017 yılı efsane kış mevsiminde modeller de kafa karışıklığı devam etmiş sistem son 48 saate kadar büyük değişime uğramıştır. Ve efsane olmuştur. Normal kar yağışı sıradan bir sistem İstanbul gibi mega kentte yer yer 15 ila 40 cm kar kalınlığı yapmıştır.
Gelelim modellerin durumuna . Modellerde Noel öncesi veri girişleri eksik aslında ben 5 Ocak civarında yenilenmiş veriler ile modelleri bekliyordum. Son güncel verilere göre Ocak ilk hafta sonu sistemi hala güncel ecmwf bu akşam efsane düzeye gelecek şekilde sinyalleri vermiş .
Modellere rahatsız edici 2 önemli husus var 168 saatlik modelde siklon hareketi görüyoruz.avrupa üzerinden gelişen siklon diyrouz bu bize aslında avantaj sağlıyor. Sıradan balon bir ab olsa ciddi bir sıkıntı yaşarız. Siklonlar batı dan doğu ya doğru haraket eder. Burda direk doğulu hareket ediyor . Karadeniz kırım bölgesine doğru. 2017 efsanesinde ise orta Ege den giriş yapıp batı Karadenize doğru hamle yapmıştı.birinci sorunumuz siklonun yönü ve hareketi olacak.
2 husus ise 168 saatlik modele 1 gram azor desteğinin olmaması ufak bir hamle ile siklona yer açacağı gibi İzlandayi da bloke etmiş olacak.
Takibe devam diyelim. Bu işin düğümü pazar günü net çözülür.
2017 deki izlanda parazit gosteren modeli de atarmsn benzerlik varmi bakalim
Model konusu dışına çıkmayın
2017 deki izlanda parazit gosteren modeli de atarmsn benzerlik varmi bakalim
Arşivim de yok suanlik
Az yazılanlara dikkat EDELİM abiler.
Bende bir hata ettim yine tel dondu başka bir iş ettik düzelttim
sabah çıktıları çok önemli. Ecm deki değişiklikler çok güzel ab nin gücünün biraz azalması ve güneyli hareket etmesi lazım. Direkt azora baskı yapmazsa azor kutup yuksegiyle buluştuktan sonra baskı yapsa da iner o sistem. Muazzam soğuk birikiyor yukarda bunu kaçırmak çok üzer. Gece biri paylaşırsa burdayım 😊
5 ocağa kadar takibe devam.
bence başta dediğim gibi 1-2 sistem nereye gider 3-4 şiddeti belli olur
1 Ocak 2017 model çıktısı
Ne demek istediğimi anlamışsınızdır.
Varmı müsait olan bir arkadaş
Varmı müsait olan bir arkadaş
Ben müsaitim atarım