İç Anadolu Bölgesi Meteorolojik Hava Durumu Tahmin Yorumu

• belirsizlik olduğu için böyle şansımıza akdeniz de siklon patlarsa hatırı sayılır bir kar alırız yoksa kuru soğuk modellerin gösterdiği de kuru soğuk olunca insanların hevesi kaçıyor

• yani yağış yok kuru soğuk böyle geleceğine bahar gelsin daha iyi yani

Buna maalesef katılıyorum geçirdiğim en kötü kışlardan biri. Kar yok yağış yok boşu boşuna gece - 9, - 10 derecelere kadar sıcaklık düşecek araba camlarındaki buzları kazıyacağız hava da sisli puslu kalacak ayazı, kirli kömür kokan havayı vs. kışın ne kadar kötü yanı varsa hepsini yiyeceğiz dumanlı hava dağılırsa da silik bir güneş göreceğiz işte. Kar yağdı diye ayazını çekiyorduk da şimdi gereksiz bir ayaz yiyeceğiz sefasını sürmeden. Marmara'ya Karadenize ekmek banarız artık. Yaşım aşırı ileri değil ama 2023'e kadar her sene minimum 5 maksimum 30 cm kar alıyorduk. Yaşadığım şehir de her sene az çok bir iki kere beyazlardı yani. Şimdi havada kar bile yok yağmur çiselese şükredeceğiz.

Mart ayından bir sürpriz bekliyordum ama iyi bir tablo yok önümüzdeki Mart ayı çok pasif gibi duruyor. En azından bahar, 10-20 derecelerde takılıp uzun süreli verimli yağmurlar almayı tercih ederim kuru soğuktansa.

Gerçi İç Anadolu'nun giderek çölleştiği de bir gerçek. Umarım bahar ayı yağışlı olur. Kış hiç yaramadı bize.

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Konusuz adam (17 Şubat 2025 19:46).

• Kırıkkale'de aralıklı yağmur geçişleri var , Elmadağ Lalahan aralığında kar olduguna dair bir kaç video gördüm yine rakım sistemi ne diyelim :)