İç Anadolu Bölgesi Meteorolojik Hava Durumu Tahmin Yorumu

• Resmi Gönderi

14 Ocak kış başlıyor

14 Ocak itibariyle soğuk tarafa geçiyoruz soğuk yönünden sıkıntımız yok ama yağışlar değişkenlik gösterecektir ab konumuna göre şuan ki görünüme göre doğu taraf daha şanslı gözüküyor

son 3 güne kadar değişkenlik gösterecektir hafta sonu biraz daha netleşir

Aşağıda bazı şehirlerin diyagramları var

• Resmi Gönderi

13 Ocak radar takibi başlar mı sorumlum?

Hem.radar hem sıcaklık abi bu aralar iyi uyu çok uykusuz kalacağız

Ayrica senin konum şanslı abi rakkm yüksek 14 sonrası yağış kovalacagiz geçen ki gün gibi bir yağış hattı bizi ihya edebilir

• Resmi Gönderi

Konya ne durumdadır hocam güzel haberlerini bekliyoruz

Hocam Konya'da sıcaklık 14 15 16 arası kar için Uygun yağış konusu netleşmedi iç Anadolu olarak ab konumu cok önemli merakla takip ediyorum

• Emeğine sağlık hiçbir zaman iç anadolu konularında senin kadar heveslisini görmedim hocam sağolasın gerçekten

• Resmi Gönderi

Emeğine sağlık hiçbir zaman iç anadolu konularında senin kadar heveslisini görmedim hocam sağolasın gerçekten

Sevdamız ortak bende sizinle beraber öğreniyorum inşallah hepimizi mutlu edecek yağışları alırız özellikle Konya'da kuraklık baya can sıkıcı haberlere devamlı çıkıyor kar yağması lazım yer altı suları git gide artıyor

• Sevdamız ortak bende sizinle beraber öğreniyorum inşallah hepimizi mutlu edecek yağışları alırız özellikle Konya'da kuraklık baya can sıkıcı haberlere devamlı çıkıyor kar yağması lazım yer altı suları git gide artıyor

Ya bunun sebebi tarıma harcanan su da baya fazla oluyor yıl boyunca üstüne üstlük gelen yağışlar genelde çevre dağların hemen arkasında etkili olurken ovaya girmesi zor oluyor biliyosunuzdur hadim taşkent gibi ilçeler türkiyenin en çok kar yağışı alan bölgelerinden ama henüz oralarda da bir şey yok umarım güzel bi ab patlar ve özlediğimiz kar yağışlarına kavuşuruz

• Resmi Gönderi

Ya bunun sebebi tarıma harcanan su da baya fazla oluyor yıl boyunca üstüne üstlük gelen yağışlar genelde çevre dağların hemen arkasında etkili olurken ovaya girmesi zor oluyor biliyosunuzdur hadim taşkent gibi ilçeler türkiyenin en çok kar yağışı alan bölgelerinden ama henüz oralarda da bir şey yok umarım güzel bi ab patlar ve özlediğimiz kar yağışlarına kavuşuruz

Evet şuan bölgemiz çok kötü gidiyor her sene en azından yukseklerimiz bolca kar alırdı bu sene tüm Türkiye'de sıkıntılı geçti inşallah Ocak 15 sonrası bu döngü bozulur da bari kışın geri kalanını kurtariirz olmasada yapacak bişe yok Allah'ın takdiri

• Bir şey sormak istiyorum genelde böyle konya gibi çukur bölgelere nem ve yağış ulaşınca uzun süre kalması lazım bunun gerçekleşmemesinin sebebi kuzeyi ve özellikle doğusunun düzlük olması mı

• Resmi Gönderi

Bir şey sormak istiyorum genelde böyle konya gibi çukur bölgelere nem ve yağış ulaşınca uzun süre kalması lazım bunun gerçekleşmemesinin sebebi kuzeyi ve özellikle doğusunun düzlük olması mı

Hayır, Konya Akdeniz'deki sıradağların arkasında yer alan genel olarak düz yer şekillerine sahip olan bir şehrimizdir. Konya'nın yağış sıkıntısı yaşamasının nedeni siklon yani alçak basınçların uygun konumdan geçememesidir, bu nedenle de yağışlar Sıradağlarda takılı kalır ve Konya boşluğu oluşabilir. Ankara'da da aynı durum Karadeniz'den gelen yağışlar için geçerlidir. Eğer uygun bir siklon geçişi olursa iki şehrimizde de tatmin edici yağışlar meydana gelebilir.