- Resmi Gönderi
Bunlar da benden olsun
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturBunlar da benden olsun
Ekleyelim,aceleye geldi iyi çekimler elde edemedik
Mkaymaz21 abim,
Varoluşu çözülemeyen ,şu an ki kurgusu da hayretler uyandıran,sönüşü de muamma öyle değil mi?
Dayı güzel özet aynen öyle
Kanlı Ay tutulmasından sonra yine "Ay'a hiç gidilmedi mi?" sorusu gündem de..
Apollo 11 görevi kapsamında 20 Temmuz 1969'da Neil Armstrong'un ardından Ay'a ayak basan ikinci insan Buzz Aldrin, 'Ay'a aslında hiç gitmedik' dedi.
2015 yılında çekildiği söylenen video da 8 yaşındaki bir çocuk Buzz Aldrin'e 'Bunca zamandır neden hiçkimse Ay'a gitmedi?' diye soruyor.
Buzz Aldrin, çocuğun sorusuna, "Bu sekiz yaşında birinin soracağı soru değil. Bu benim sorum. Cevabını bilmek istiyorum ve sanırım biliyorum. Çünkü oraya hiç gitmedik. Böyle oldu. Ve eğer olmadıysa neden olmadığını bilmek de iyi olur böylece gelecekte bir şeyi yapmaya devam etmek ve sürdürmek istiyorsak, onun geçmişte neden sonlandığını da bilmemiz gerekiyor." dedi
Onlarca yıl geçtiği halde hala Ay'a başka yolculuk yapılmaması da bir gerçek. İki parçadan oluşan videoları izleyelim..Mantığınız ne der ?
Bu kanalı izlemeye değmez derdi prim sadece.Amerika aya çıkmıştır bu kadar net yıllardır gereksiz yere tartışlıyor.
Kanalla işimiz yok abim. Sadece bu kanal değil Dünya da konuşuluyor bu konu. Peki sana sorayım, soralım "yıllar geçmiş neden hala Ay'a yolculuk yapılmadı" bu konular bizi aşar.Ne bilgimiz nede konumumuz bu olay için yeterli. Sadece zihin jimnastiği yaparız bu da kahveler de siyaset yaparak, hükümet kurma veya yıkmaya benzer :rahat:
Sonunda yaşanası bir yer olmuş. Dünya desen yeridir..
Hayatım Boyunca Astronot Olmak İstemişimdir yada uzay bilimcisi olmak istedim fakat nasip olmadı böyle konuları çok merak ederim
Size Uzay Hakkında Biraz Bilgi Veriyim
Canis Major Yıldızının Ömrünü Tamamlayıp Patlamasına 2 Yıl 36 gün kaldı
Nasanın Yaptığı açıklamaya göre En çok etkilenecek gezegenin neptün ve plüton olduğu Söylenmektedir
Güneşin Ömrünün Bitmesine daha 4.5 Milyar Yıl var
Nasa Voyager 1 in Canis Major Yıldızının Yakınından Geçmeyi planlıyor
Ölçebildiğimiz bu süpergalaktik kara delik biricik yıldızımız Güneş'in yaklaşık 200.000 katı kütleye sahip. Güneşin sadece 10 katı büyüklüğe sahip sıradan bir kara deliğin kütlesi galaksimizin merkezindeki bu kara deliğe olan uzaklığına göre bir mum ışığı kadar enerji yayıyor.
Son 10 yılda astronomlar Sagittarius kolundaki yıldızları ve bu yıldızların yoğunluklarını gözlemlediler. Bu yıldızların hareketlerine göre Sagittarius "A" yıldızlarının toz ve gaz bulutlarının arkasında esrarengiz bir kütle olduğunu gördüler. Aslında gördükleri 4.1 milyon solar kütlesi olan galaksimizin merkezindeki bu kara delikten başka birşey değildi.. Nötron yıldızlarının bile çoğu 1 buçuk solar kütleye sahiptir.
1997'den 2011'e kadar galaksimizin merkezinde yapılan gözlemlerde yıldızların bu kara deliğe yaklaştıklarında saatte 18 milyon kilometre gibi bir hızla çekildikleri ve merkeze ulaşamadan daha uzağa fırlatıldıkları gözlendi.
Daha güncel araştırmalardan birine göre de bu kara deliğe yaklaşan bir gaz bulutunun merkezin yoğun kütle çekimi yüzünden tıpkı bir spagetti gibi gerildiği ve merkeze doğru 160 milyar kilometre uzunluğunda kolları olduğu görüldü.
Plütonu 2700 Sene sonra bir gezegen olarak sayabiliriz
bu kadar seneden sonra plüton güneşin etrafında dönüşünü hala tamamlayamamıştır