Ayrica uydusu en cok olan gezegen diye googleden 3sn ile bulunabilecek soru sormam:D
Evren Hakkında Tüm Bilgiler Ve Uzay İstasyonları
-
-
- Resmi Gönderi
Ayrica uydusu en cok olan gezegen diye googleden 3sn ile bulunabilecek soru sormam:D
Niye kolay et
-
- Resmi Gönderi
Ben burada hiç kimsenin tarafında değilim sadece bilgi paylaştım
-
- Resmi Gönderi
Valla başından sonuna kadar nasıl bir anket oldu anlamadım. Anlayamayacağımda??
-
Niye kolay et
Dayi bu Hs puanlari kolay kazanmadik:D
Bugunlerde bi 2bin
puanlik soru gelir.Ozaman kazanirsiniz
-
- Resmi Gönderi
Yatın galik vın vın yazıp durmayın
Dur yatmayın daha sahur eder
içeriz
:cay1:
-
- Resmi Gönderi
Yatın galik vın vın yazıp durmayın
Dur yatmayın daha sahur eder
içeriz
:cay1:
senin devreler yanmış abi
-
- Resmi Gönderi
Yetişemiyor dayım çok hızlı maşallah. Dayı sohbet sayfasına çevirdin burayı hee??
-
Ben burada hiç kimsenin tarafında değilim sadece bilgi paylaştım
Saturnle Jupiterin uydulari suan bile yeni yeni kesfediliyor.Okdr fazla olduklari icin
-
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because it is no longer available. Kepler Teleskobu'nun Keşfettiği Hayal Gücü Sınırlarını Zorlayan Gezegenler
1. bilinen en yaşlı gezegen: psr b1620-26b
-
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because it is no longer available.
gezegenin atmosferi mavi olması ve dünya'yı andırması sizin için bu gezegene iniş yapmanız için bir davet olabilir ancak bu gezegene indiğinizde kesinlikle verdiğiniz karardan dolayı pişman olacaksınız. çünkü bu gezegende yağan şey sıvı su değil, cam. gezegenin mavi olmasının sebebi içerdiği silikat miktarından kaynaklanıyor. silikat partikülleri gezegenin atmosferini sarmış durumda. 63 ışık yılı uzaklıktaki bu gezegen bize aslında çok yakın. yüzey sıcaklığı 1000 santigrad dereceyi bulduğu için atmosferdeki silikat partikülleri cama dönüşüyor ve atmosferinden yağmur olarak yağıyor. yine gezegendeki rüzgarlar 7000 km\saat'lik bir hızla hareket ediyor. ses hızından neredeyse 6 kat daha fazla! insanoğlu için bu gezegen tam bir kaos ve kabus olarak tarif edilebilir. -
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because it is no longer available. bilim insanları bu gezegeni ilk keşfettiği zaman büyük bir heyecanla araştırmaya başladılar. çünkü bizden 500 ışık yılı uzaklıkta bulunan bu gezegen, dünya'nın sadece 1.7 katı bir katı gezegendi. ancak yapılan analizler sonucunda gezegenin yıldıza olan yakınlığı (merkür'den 23 kat daha yakın) sebebiyle güneş'ine bakan tarafının sıcaklığın 2300 celsius; diğer tarafınınsa 1200 celsius olduğu tespit edildi. yüzeyinin büyük lav okyanuslarıyla dolu olduğu, atmosferine kaçan magnezmyum-silisyum elementlerinin soğuduktan sonra da kaya olarak yağdığı sonucu ortaya çıkartıldı. ayrıca gezegendeki 1 yıl sadece 20 saat. yani her gün doğum gününüz olarak kutlanabilir
-
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because it is no longer available. -
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because it is no longer available. 5. adana'dan daha sıcak gezegen: kepler-70b
-
- Resmi Gönderi
6. dünya'dan daha çok su içeren gezegen: trappist-1b
The content cannot be displayed because it is no longer available. -