cografyaciburak hocam özelden yazdim cevaplarsan çok sevinirim
Yazma kardeşim bana
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturcografyaciburak hocam özelden yazdim cevaplarsan çok sevinirim
Yazma kardeşim bana
Kimse alınmasın, mesajların bazılarını sildim.
Şubat 12-13
Şubat 12-13
Hocam iç ve doğu bölgeler için tahmininiz
Hocam iç ve doğu bölgeler için tahmininiz
Bu ay sonu başlayacak olan süreçte tek garanti yönümüz yağışlar gibi duruyor.İç ve doğu bölgeler oluşacak alçak basınç ile güzel yağışlar alabilir kar için son 3-4 günü beklemek gerek
Nao ve özellikle ao pozitife yönelebilir +2 faz şeklinde.şuan gfs modeli hafif negatif gösteriyor ancak ben ecmwf gibi pozitife yönelme ve +2 civarını bekliyorum
İzlanda sisteminin gelmesi çok iyi olur bu kurak dönemde
şubatta peşpeşe sistemler alicak mıyız cografyaciburak >>>WinteR<<< Havist
İnşaallah, Şubat'a kilitlendik Salih
Evet, Şubat ya bizim ya da avrupanın
Sagol cevapların için
Peki izlanda riski varmi ocak 8 i gibi
Hocam birde avrupa ihtimali mi turkiye ihtimali mi daha yuksek
Soruna cevap vereyim Salih. Şubatta ve Martta olabilir. Olasılık var ama şu anda modellere takip etmeye devam. Yağışlı döneme azda olsa girmeye başlıyoruz.
Şubat 12-13 civarı gelecek olan soğuk dalga da Avrupa bir adım önde
Şubat 12-13 civarı gelecek olan soğuk dalga da Avrupa bir adım önde
Hocam Avrupa dan korkmuyorum Kafkasya dan korkuyorum oraya giden gelmiyor Avrupa dan da bize gelme ihtimali daha yüksek
Önceki dönemler de biz izlanda atağı da alsak sistem kar potansiyeli taşıyordu ancak bu süreçte malesef basınç dizilimi itibari ile soğuklar yine söylüyorum hep söyledim maks -10 olur.Buda iç bölgeler için yeterli kıyı bandı için malesef yetersiz.Bize sürekli soğuk süreç değil dalgalı süreç lazım ki birden salınım olsun..Nao da pozitif faz ağır basıyor muhtemelen 7-8 şubatta ısınma kaçınılmaz gibi ancak ben bu ısınmaları severim arkasında salınım yakalarsak o zaman soğuk deposu iş yapacaktır zaten str ısınması tek mermimiz oldu artık.Beni şaşırtan girdap rüzgarlarında son veriler de inanılmaz artış var bunu hiç bir veri göstermiyordu.