- Resmi Gönderi
03 EYLÜL
ECMWF
AKŞAM GÜNCELLEMESİ
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur03 EYLÜL
ECMWF
AKŞAM GÜNCELLEMESİ
03 EYLÜL
GFS
GECE GÜNCELLEMESİ
İKİNCİ YARI
04 EYLÜL
GFS
ÖĞLE GÜNCELLEMESİ
İKİNCİ YARI
04 EYLÜL
GFS
AKŞAM GÜNCELLEMESİ
İKİNCİ YARI
04 EYLÜL
ECMWF
AKŞAM GÜNCELLEMESİ
04 EYLÜL
GFS
GECE GÜNCELLEMESİ
İKİNCİ YARI
Whisper eline sağlık dayı
05 EYLÜL
GFS
ÖĞLE GÜNCELLEMESİ
İKİNCİ YARI
Eline sağlık Sibirya T.Y.B(GUGUL)
05 EYLÜL
ECMWF
AKŞAM GÜNCELLEMESİ
Çok farklı bir tahmin yapacam size şimdi arkadaşlar metrekareye 1 saatte düşen yağış 130 belki 150 kg olan yerler söz konusu peki yunanistana 3 günde yağacak yağış miktarı ne bekliyor modeller 500 mm 1000 mm ortalama uçuk 2000 mm diyen modeller de oldu tabii. Gelelim bugünkü yağışın miktarına bu yağış 130 kg ya da 130 mm az önce baktım ölçüm değerlerine aynı şeyler neyse teknik detaya girmiyorum. 24 saatte kaç kg eder çarpalım 24 ile 130 u 3120 kg hadi diyelim 3000 olsun. Şimdi sıkı durun bu yağış 1 saatte gerçekleşti peki yunanistandaki yağış 500 kg 1000 kg kaç günde yağacak 3 hadi diyelim indirek 2 gün olsun. Bu yağışın süresi kısa olmasına rağmen şiddeti yunanistandakinden daha fazla daha yoğun. Eğer bugün İstanbula yağan yağış Yunanistana yağsa 3 gün 9000 mm eder nerdeyse tabii böyle bir şey ancak Nuh tufanında olur tabii çok daha fazlası o yağışı ölçecek bir skala imkansız. Her neyse şimdilik bu kadar bu detaya dikkat çekmek istedim. İyi olan da barajlara yağdı şehir merkezini sulamadı en azından. Gelelim önümüzdeki sürece kısa bir projeksiyon tutacak olursak. Ayın 11 12 sine kadarki süreçte ara ara lokal sağnaklar söz konusu olacak ay ortasından itibaren artık sıcaklıklar daha belirgin düşecek ve sonbahar yağışları başlayacak inşallah. Şimdilik bu kadar yeter.
05 EYLÜL
GFS
GECE GÜNCELLEMESİ
İKİNCİ YARI
06 EYLÜL
GFS
ÖĞLE GÜNCELLEMESİ
İKİNCİ YARI
06 EYLÜL
GFS
AKŞAM GÜNCELLEMESİ
İKİNCİ YARI