Herkes çok gergin bu yıl Tüm Türkiye doğru dürüst bir kar yağışı alamadı Doğu'da bile doğru dürüst kar yok normal böyle şeyler umarım yavaş yavaş başlayıp 87 gibi bir efsaneyi yaşayıp bitiririz bu kışı
ECMWF-GFS -MODEL PAYLAŞIMI YORUMLAMA
-
Muhammed Ali -
22 Ocak 2023 23:28 -
Kapalı
-
-
>>>WinteR<<< gfs 18 ci senaryo da da benzeri görüntü oluşuyor devaminda akıyor yükseğin üstünden. Yani devamında niye altı oyulsun anlamadim cidden. Tabi bilginize saygın sonsuz
-
-
>>>WinteR<<< gfs 18 ci senaryo da da benzeri görüntü oluşuyor devaminda akıyor yükseğin üstünden. Yani devamında niye altı oyulsun anlamadim cidden. Tabi bilginize saygın sonsuz
Ben modeli paylaşım yapılırken sistem saatleri içinde yazdım zaten. Bu sistem güzel hatta yazdım 216 saati begenmeyenler olur da 2017 evrilir cinsten dedim. Onda sıkıntı yok 240 da sıkıntı yok . Sistem zaten girdi 216 tam anlamıyla.ben ileriye dönük büyük balık peşindeyim.sibirya,kutup sogukları için hiç hoş model değil bu yüzden yazdım. Çünkü tepemize oturan ab yaygın bir hal almış tüm yolu kapatmış durumda ve dikkat ettiysen kutup da soguk yok. O ab nin araya girmesi ile sistem gücünü de kaybediyor. ülkemizde hali hazır siklon varken azor kafayı kaldırdıkça güneyinden sokulan siklon ab ler türüme yapıyor.
-
ECMWF ens 18.inci senaryoyu bulabilecek varmı acaba çok iyi duruyor
-
Arkadaşlar 24-36 saat öncesini çözemeyen modellerin 240-380 saat sonraki görüntülerine bakıp niye herkes "sistem yok, sistem kayıp?" diye galeyana geliyor hala anlamış değilim yıllardır buradayım :D
Sistem yok yada sistem geliyor ifadesi kullanmayız. Modeller aynı merdiven basamakları gibidir. 1inci basamaktan 4 atlamak zor olur . Önce 1 göreceğiz saglam basacağız sonra 2 basamağı görüp ayak uzatacagız. Burdaki olay da. Bahsetmek istediğimiz şey merdiven basamağı 1 bölümü saglam değil olarak çıktı. Bizde buraya basarak güzel görünüyor ilerisi için sibirya sistem sinyali yandı dememiz yanlış olur.
Modellerde senaryo denemelerinden oluşuyor. Vade yaklaşıktıkça bize sürekli aynı görünen basamaklar saglamlaşmaya başlıyor ve o sağlamlaşan basamaklara basarak ileriye dönük tahmin tahlil analiz yapıyorız.
-
Ben modeli paylaşım yapılırken sistem saatleri içinde yazdım zaten. Bu sistem güzel hatta yazdım 216 saati begenmeyenler olur da 2017 evrilir cinsten dedim. Onda sıkıntı yok 240 da sıkıntı yok . Sistem zaten girdi 216 tam anlamıyla.ben ileriye dönük büyük balık peşindeyim.sibirya,kutup sogukları için hiç hoş model değil bu yüzden yazdım. Çünkü tepemize oturan ab yaygın bir hal almış tüm yolu kapatmış durumda ve dikkat ettiysen kutup da soguk yok. O ab nin araya girmesi ile sistem gücünü de kaybediyor. ülkemizde hali hazır siklon varken azor kafayı kaldırdıkça güneyinden sokulan siklon ab ler türüme yapıyor.
Anladim hocam Sibirya'nın yolunu kesti tabi ama inince tekrar baglanirdi sibiryaya ve daha güzel biçimde tabi gemdeki gibi gelmesini isteriz
-
Anladim hocam Sibirya'nın yolunu kesti tabi ama inince tekrar baglanirdi sibiryaya ve daha güzel biçimde tabi gemdeki gibi gelmesini isteriz
Model verileri o ab araya girmeden kuzeyi 2 bölen yükseklerden oluşuyor. Eger o ab araya girerse sibiryadan kopan soguklar yine ters istikamette Amerika kıtasına dogru yol almaya başlayabilir. Kutup yüksegi çok iyi çıkmamış bu modelde . azorun iskandav yüksegi ile birleşerek araya ab almadan devam etmesi lazım. Zaten hali hazırda sistem içerisinde olmuşken soguklar bizde ull olarak blokaj haline girecekti.ve 9 undan sonra Sibirya atagını bekleyecektik.
-
Sistem yok yada sistem geliyor ifadesi kullanmayız. Modeller aynı merdiven basamakları gibidir. 1inci basamaktan 4 atlamak zor olur . Önce 1 göreceğiz saglam basacağız sonra 2 basamağı görüp ayak uzatacagız. Burdaki olay da. Bahsetmek istediğimiz şey merdiven basamağı 1 bölümü saglam değil olarak çıktı. Bizde buraya basarak güzel görünüyor ilerisi için sibirya sistem sinyali yandı dememiz yanlış olur.
Modellerde senaryo denemelerinden oluşuyor. Vade yaklaşıktıkça bize sürekli aynı görünen basamaklar saglamlaşmaya başlıyor ve o sağlamlaşan basamaklara basarak ileriye dönük tahmin tahlil analiz yapıyorız.
Eyvallah hocam yanlış anlaşılma olmasın sözüm meclisten dışarı. Hiçbir bilgisi olmadan, bizim burada yaptığımız takiplere bile katılmadan sadece model sonu gelip hiçbir dayanak olmadan yaygara koparıp, sadece olumsuzluk yapma gayesi olan insanlara sözüm.
-
- Resmi Gönderi
ECMWF ens 18.inci senaryoyu bulabilecek varmı acaba çok iyi duruyor
-
İnternette altyapısal bir sorun var arkadaşlar gece güncellemesini yapamayacağım boş olan bir arkadaşımız yapabilir, Türk Telekom pişmanlıktır 🙃
-
Ne rüzgar yapar o izobarlar
-
- Resmi Gönderi
-
- Resmi Gönderi
Hayırlı geceler Ecmwf 240 değilde 264 bitse ne olurdu .
Devasa soğuklar İnerdi .
-
- Resmi Gönderi
Bu gece gfs de bu konuda rekor katılım olmalı
Allah'ın izniyle, mübarek gece de ve günde yüzümüz geç olsa da gülecektir
-