ECMWF-GFS -MODEL PAYLAŞIMI YORUMLAMA
-
Muhammed Ali -
22 Ocak 2023 23:28 -
Kapalı
-
-
Oldu bu iş
-
Şimdi o resim şunu anlatıyor izlanda üzerine doğru akımlar hızlanıp basınç derinleşecek ve azor set çekip grönland ile izlanda basıncı arasında jet akımları hızlanıp biz soğuk tarafa geçiyoruz sistemi ben çözdüm şimdi gelelim 2.parti olan 180 saatlere hadi bakalım
-
azor aksamdan daha rahat. Koridoru daha erken acar
-
-
Gece3170C243-26CA-4033-B3E7-8CC431AEC4DF.png
Akşam
38848000-22D2-490E-9191-B1B35059C56D.png
Akşamdan bir tık daha iyi şimdilik.
-
170-180 saatte jet akımı2.atağı yaptığı an soğuklar akacak sonra arkamıza yaslanacağız
-
Şimdi o resim şunu anlatıyor izlanda üzerine doğru akımlar hızlanıp basınç derinleşecek ve azor set çekip grönland ile izlanda basıncı arasında jet akımları hızlanıp biz soğuk tarafa geçiyoruz sistemi ben çözdüm şimdi gelelim 2.parti olan 180 saatlere hadi bakalım
Hocam izmir icin anlik bilgilendirme de bekliyoruz asiri yagis geliyir
-
Hocam izmir icin anlik bilgilendirme de bekliyoruz asiri yagis geliyir
Dur salih çok heyecanlı yerdeyiz
-
cografyaciburak hocam şubatta hep soğuk taraftayız demi ve 10 u civarı sibirya beklentin var mı iyi geceler
-
Gfs hiç şaşırtmıyorsun iskandav atıp geri alıyorsun tekrar atıyorsun. Oda olmadık yere o iskandav yükseginin orda ne işi var siklon bir türlü patlayamıyor.
-
-
vortexin Atlantik'e kaymasiyla azor kutup yükseğine uzanacak ileri saatlerde
-
Gfs hiç şaşırtmıyorsun iskandav atıp geri alıyorsun tekrar atıyorsun. Oda olmadık yere o iskandav yükseginin orda ne işi var siklon bir türlü patlayamıyor.
Şuan oluşumla mümkün değil, iskandinav yükseği için azorun bir akıma daha ihtiyacı var şuan yatay devam 180 bakacağız
-
cografyaciburak hocam şubatta hep soğuk taraftayız demi ve 10 u civarı sibirya beklentin var mı iyi geceler
Salih Şubatta İzmir sokaklarında bunlardan göreceksin.
-