öğle güncellemesi burda olalım 🤩
ECMWF-GFS -MODEL PAYLAŞIMI YORUMLAMA
-
Muhammed Ali -
22 Ocak 2023 23:28 -
Kapalı
-
-
- Resmi Gönderi
Yani ne demek oluyor abim bu sistem gelmicek mi
Gelir gelir neden gelmesin
-
Gelir gelir neden gelmesin
Eee peki neden böyle oldu abim sen 28 inde modellerde dedin niye gözükmedi nolucak şimdi sistem sayfasına biseyler yazicakmisin abim
-
erdal GFS modelini pek kale alma bu sıcak çıktılar zâten uzun vadede bir soğuk hava dalgasının gizlendiğini gösterir. Bir güncelleme de İzlanda aktif olur diğer güncellemede olmaz veya bir güncellemede parazit alçak basınç verir bir güncellemede vermez uzun vadede bunu kestirmek zor naz yapıyor vade yaklaştıköa daha dehşet görüntüler çıkacak kuzeye mize -20 bile oturabilir.
-
- Resmi Gönderi
Sıcak çıktı sonrası deneyimlerime göre bir anda soğuk indirdiği de oldu uzun süre boyunca sıcak çıktı verdigide
-
- Resmi Gönderi
Gfs öğle güncellemesini belki ben yapabilirim müsait olursam 12.30 da yazarim
-
Gfs öğle güncellemesini belki ben yapabilirim müsait olursam 12.30 da yazarim
İyi olur eren bende odayı temizliyorum
-
- Resmi Gönderi
Güncelleme öncesi kısa bir bilgi vermek istiyorum Iskandinav YB sormustu sanırım gecen günlerde bütün arkadaslar icin ufak bilgilendirme.
Şekil 1 kuzey yarım kürede siklonlar saat yönü tersine antisiklonlar ise saat yönünde dönerler bu yüzden bunu bir karşı koyma olarak adlandırmak çok ta saçma olmayabilir bu sebepten ötürü siklonlar antisiklonların altında,sağında,veya solunda olursa eğer onların yönlerine şekil verebilirler ancak tam merkezlerinde olursa eğer antisiklonları bölerler.(Şekil 2 okun içi)
Şekil 3 hali hazırda yükselen azor saat yönünde döndüğünden sebep ve şekilde 3 te ki azorun güneydoğusunda kalan siklonu güneydoğu yönünde itmeye meyillidir.
-
Eren hocam Müsait değilseniz bende paylaşım yapabilirim.
-
- Resmi Gönderi
Eren hocam Müsait değilseniz bende paylaşım yapabilirim.
Bende
-
Bende
Tamamdır hocam.
-
- Resmi Gönderi
-
Eren şortları hazırlıyımmı Miami'ye yolculuk nezaman 🤣
-
- Resmi Gönderi
Eren şortları hazırlıyımmı Miami'ye yolculuk nezaman 🤣
Önemli gördüğüm yerde 12 ye düşerim düşmezsem hazırlarsın :D