- Resmi Gönderi
Eline sağlık Sen bizden iyi olacaksın isteksizlik değil bende süprizi görmek istiyorum .
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturEline sağlık Sen bizden iyi olacaksın isteksizlik değil bende süprizi görmek istiyorum .
Modellerin ani değişimlerini görüyoruz istikrarlı bir şekilde devam etmeleri dileğiyle resmi olarak kışın başlangıç tarihinde sistem beklemeye devam
Önüzmüde ki sistemden sonra Yılbaşında avrupaya sistem inme ihtimali var
Yer seviyesi -28 avrupada
2017
2017
Alakası yok onunla sadece siklon patladığı yer benzer bu soğuklar yer seviyesinde -28 850 de -16
Alakası yok onunla sadece siklon patladığı yer benzer bu soğuklar yer seviyesinde -28 850 de -16
Sistem rotası şu an kafkaslar olarak güncel değişme ihtimali var mı var bekleyelim
2018 şubat sonu gelen sistemde zonal rüzgarlar -17.61 e düşmüş ve mjo fazı o zaman 1-2 deymiş ve çizgi dışında.
Şimdi 2024 ocak ayının ortasına doğru aynı senaryo gerçekleşebilir ancak zonal rüzgarlar o kadar düşmeye meyilli değil 20 ve altını görebilir ancak kaçırılmayacak nokta mjo fazı o tarihlerde 8-1 arasında gerçekleşebilir ve bu çok değişken bir faz değil yani o tarihlerde büyük ihtimalle bir şeyler olacak ancak nereye etkisi olacak zamanı gelince görürüz.
Dwd adlı bir modelin zonal rüzgar verisinde ocak ayı ilk yarı tahmininde 20-0 arası öngörmüş ancak diğer modellerin ki 20 ve civarında öngörmüş .
Ecmwf tahminine göre stratosfer resmen yanıyor.
Resmi olarak ilk tahminci yazımda şunları söyleyeyim aralığın 2.yarısında atlantik sırtı paterni iskandinav blokajına göre daha baskın geliyor ve azorun geniş bir halini görmemize neden oluyor o yüzden rakım sistemleri gelebilir kıyılar adına kar düşük olasılığa inmiş durumda nao nun nötr den pozitife yükselişide cabası daha kış başlamadı ama ben ocağa kadar kıyılar adına kar yok diyorum kendi güncel 23 aralık tahminimde de kıyılar adına kar olasılığı çok düşük buluyorum
Aralık 2.yarısında daha isabetli verilerle yeni tahminlerde bulunmaya çalışacağım
Aklınıza takılan birşey olursa sorabilirsiniz işte sistem neden gelmiyor veri neden böyle oluyor hangi veride nereye etki ediyor tarzında.
Aklınıza takılan birşey olursa sorabilirsiniz işte sistem neden gelmiyor veri neden böyle oluyor hangi veride nereye etki ediyor tarzında.
Veriler bu kadar olumluyken bu sistem neden gelmiyor ?
20'sinden sonraki sistemin etkili olabilmesine ihtimal veriyor musun Eren ?
Veriler bu kadar olumluyken bu sistem neden gelmiyor ?
Veriler olumlu değil ki olumlu gibi oldu ancak vade yaklaştıkça işin rengi değişti şu an pozitif endeksler var bırakın yağışlı sistem almayı ayazlı günler geçirmiyoruz allahtan,stratosfer ısınması başlamış ufaktan onun etkileride ocak 2.haftayı bulabilir "şahsen" ben ocağa kadar birşey beklemiyorum .
Bu endeksi orta vadeli tahminlerde çok başarılı buluyorum ve ocağa kadar pozitif nao öngörüsü var maalesef.