- Resmi Gönderi
2 yetmez ben 3 sistem istiyorum
Video bende açılmadı sildim yav sizde açık mı
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur2 yetmez ben 3 sistem istiyorum
Açık
bendede aciliyor
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Bu ne anlama geliyor acaba açıklayabilir misiniz?
Bu ne anlama geliyor acaba açıklayabilir misiniz?
stratosferin sicaklik anomalisi bu. sicakligin dusuk oldugu yerler kutup girdabin daha guclu ruzgarlarin daha sert oldugunu kabul edebiliriz. soguk kisminda bulunan kesimlerin yer seviyesinde alcak basinclarin olacagini ongorebiliriz. en basit anlamiyla pozitif endeks. bu araligin 18 icin bir gorunum vermis buda bir tahmin. bak orada turkiye bu soguk alanlarin tam altinda kaliyor. avrupanin ve rusya uzerinde daha etkin. bu goruntude avrupanin bize gore daha sansli olabilecegini dusunebilirsin. bu ise yeni baslamis bir amator direk boyle dusunur. tabi buna tek bir goruntu ile bakman yanlis olur. bunu 10 gun oncesinden hareketini bir gif gibi dusunup istikametini ve hizini bu tarihlerdeki sonrasi icin kestirebilirsin. orta ve uzun vade icin kullaniriz bunu. endeksler ile dogru orantilidir. buradan da zonal mean wind tarafi icin destek alabilirsin.
bir cok tahminci aslinda sistem geliyor derken bunu kullanir mincikci buna bakar aa su tarihlerde sistem var der. ama aslinda bu isin sadece yuzde 10 luk bir kismini kapsar. bunu merak ediyorsan bu ise odaklanmissindir demektir. sana onerim yer seviyesinden basla bu stratosfere kadar butun katmanlardaki yatay dusey paralel hareketleri basinclarin birbirleri ile o katmanlardaki etkilesimlerini aklinda 3d olarak modellemeye calis. gunesden gelen radyoaktiviye kadar cok bilinmeyenli bir denkleyimin bir parcasi bu takildigin yerde bana ozelden yaz.
Ek olarak ısınma tamamlanınca 10-15 gün sonra etkileri görülür tabi troposferle eşleşme olursa
Ek olarak ısınma tamamlanınca 10-15 gün sonra etkileri görülür tabi troposferle eşleşme olursa
eren hocam hocamin bu dedigini daha iyi anlamak istersen literaturdeki 2008 ve 2013 ocak ayindaki anomalileride incelersen daha iyi anlarsin. cunku bu durum 20-50 senelik periyotlarda farkli ciktilar sunabilir. suan bizler bunlari yazarken aslinda 2008 ve 2013 deki anomalileri baz alarak yaziyoruz. bu durum 1970 lerde farkliydi. ve daha oncesindede daha farkliydi. cunku ozon tabakasi ni kloraflorakarbon vb gibi gaz salinimlariyla etkiledik. 2000 sonrasi patern degisti ve aslinda degismeyede devam ediyor. radyoaktivite daha yogun etkilemeye basladikca korkarim daha da farkli durumlar olusacak. mevsimsel degisiklilerde de bir arguman olarak bu durumu ornek verebiliriz.
GFS AKŞAM GÜNCELLEMESİ:
mehmet civan Eren Çok teşekkür ederim detaylı cevaplarınız için