ECMWF — GFS MODEL PAYLAŞIMI ( 2024 )
-
Sinan -
2 Aralık 2023 22:07 -
Kapalı
-
-
-
-
-
-
-
- Resmi Gönderi
-
Modellerde bu akşam da bir şey çıkmadı. Gfs modeli bozdu ardından Ecmwf de onu takip ediyor. Benim kişisel tahminim Aralık ayını bu şekilde kapatırız. Batı bölgeler bir miktar yağış alıyor gibi. Kayda değer bir soğuk salınım olmayınca kar yağışlarını da görme şansımız zor gözüküyor. Modeller sanki geçen kış ki gibi öteleme trendine girdi. Ötelene ötelene Nisan ayını bulmuştuk. Derken kış bitmişti. Benzer bir durum ileriki günler içinde olacak gibi duruyor.
-
Modellerde bu akşam da bir şey çıkmadı. Gfs modeli bozdu ardından Ecmwf de onu takip ediyor. Benim kişisel tahminim Aralık ayını bu şekilde kapatırız. Batı bölgeler bir miktar yağış alıyor gibi. Kayda değer bir soğuk salınım olmayınca kar yağışlarını da görme şansımız zor gözüküyor. Modeller sanki geçen kış ki gibi öteleme trendine girdi. Ötelene ötelene Nisan ayını bulmuştuk. Derken kış bitmişti. Benzer bir durum ileriki günler içinde olacak gibi duruyor.
Sizin yorumlarınızı ne zaman okusam yetersiz veriyle karamsar bir bakış açısı görüyorum,ayrıca tahminleriniz gerekli veri desteklerinden yoksun,yani içi boş...
-
- Resmi Gönderi
18 ARALIK
ECMWF
AKŞAM GÜNCELLEMESİ
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
- Resmi Gönderi
Bilmediğim için soruyorum,etkili bir soğuk hava sistemi için tek şart kutup girdabının zayıflaması mıdır ? Ya da kutup girdabı güçlüyken etkili soğuk hava atakları alamaz mıyız ? Yani kutup girdabı fenomeni olmazsa olmaz şartlardan biri midir?
Kutup girdabı bu kadar güçlüyken sistem inmez diyemeyiz kesin bir şekilde. Evet çok güçlü sistemler inmez. Ama tek etken bu değildir tabii ki .
-
- Resmi Gönderi
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
- Resmi Gönderi
Saatli bomba gibi modeller.Her an sıkı takibe başlayabiliriz.
Şu yorum hala aktif.En ufak azor hareketi ile gelecek sistem ülkemiz adına sert kış koşulları yapacak tarihi azor belirleyecek takibe devam
-
Hadi bismillah uzun aradan sonra burdayım merhabalar.
-
- Resmi Gönderi
Hadi bismillah uzun aradan sonra burdayım merhabalar.
Hoşgeldin abim.. Ayağın uğurlu gelsin inşaallah 🤲
-